Продуценти чакат потвърждение от Мел Гибсън, че ще режисира филма за цар Калоян

Сцени от филм за цар Калоян, който ще снима американската продуцентска компания “Милениум филмс”, както "Труд" писа, ще бъдат с локации на знакови исторически места във Велико Търново. От компанията възнамеряват да се свържат и с преподаватели по средновековна история от ВТУ за консултанти на американската продукция.

Филмът ще разказва за един от най-великите български владетели . Ще е история, която се случва по времето на Четвъртия кръстоносен поход, воден от император Балдуин Фландърски. Във фокуса на филмовия сюжет ще са отношенията между цар Калоян и папа Инокентий Трети, преговорите за уния между царя и папата и за присъединяването на Българската църква към Римокатолическата църква.

От „Ню Бояна филмс“ са отправили предложение до световноизвестната филмова звезда Мел Гибсън да режисира историческата продукция. На асистентът му е изпратен предварителен сценарий за лентта. От компанията информираха, че все още не е получено потвърждение от Гибсън, който е на снимки в Австралия, но предстои всеки момент продуцентската компания да се чуе лично с него. Потвърждение обаче има от автора, който ще пише окончателния сценарий на филма - Голан Рамърс. Той ще пристигне в България на 16 февруари.

Рамърс е писал сценария на холивудския хит „Мистър и мисис Смит”, в който участват звездите Брад Пит и Анджелина Джоли. Той е и човекът, който пристигна миналата година в академията на „Ню Бояна филмс”, за да преподава сценарно писане. Сега ще работи по филма с историци, сред които е и преподавател в СУ „Климент Охридски“. Заснемането на сцени от бъдещата продукция ще е сериозна реклама за Велико Търново, което ще засили интереса на туристите към старата българска столица.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"