Продуценти чакат потвърждение от Мел Гибсън, че ще режисира филма за цар Калоян

Сцени от филм за цар Калоян, който ще снима американската продуцентска компания “Милениум филмс”, както "Труд" писа , ще бъдат с локации на знакови исторически места във Велико Търново. От компанията възнамеряват да се свържат и с преподаватели по средновековна история от ВТУ за консултанти на американската продукция.

Филмът ще разказва за един от най-великите български владетели . Ще е история, която се случва по времето на Четвъртия кръстоносен поход, воден от император Балдуин Фландърски. Във фокуса на филмовия сюжет ще са отношенията между цар Калоян и папа Инокентий Трети, преговорите за уния между царя и папата и за присъединяването на Българската църква към Римокатолическата църква.

От „Ню Бояна филмс“ са отправили предложение до световноизвестната филмова звезда Мел Гибсън да режисира историческата продукция. На асистентът му е изпратен предварителен сценарий за лентта. От компанията информираха, че все още не е получено потвърждение от Гибсън, който е на снимки в Австралия, но предстои всеки момент продуцентската компания да се чуе лично с него. Потвърждение обаче има от автора, който ще пише окончателния сценарий на филма - Голан Рамърс. Той ще пристигне в България на 16 февруари.

Рамърс е писал сценария на холивудския хит „Мистър и мисис Смит”, в който участват звездите Брад Пит и Анджелина Джоли. Той е и човекът, който пристигна миналата година в академията на „Ню Бояна филмс”, за да преподава сценарно писане. Сега ще работи по филма с историци, сред които е и преподавател в СУ „Климент Охридски“. Заснемането на сцени от бъдещата продукция ще е сериозна реклама за Велико Търново, което ще засили интереса на туристите към старата българска столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино