АБВ: Кунева няма качества за министър. Тя: Работа на партиите е да решат

От парламентарната група на АБВ няма да подкрепим номинацията на Меглена Кунева, защото смятаме, че тя никога не е била в сферата на образованието и няма необходимите качества, без да подценяваме нейните други качества. Това каза народният представител от ПГ на АБВ Георги Кючуков, предаде Фокус.

Както Труд писа, към ДПС, БСП и Атака, които по-рано заявиха, че няма да я подкрепят за министър на образованието, се присъедини и коалиционният партньор АБВ. 

По думите на Кючуков допълнително ще бъде решено как точно ще гласуват в пленарна зала за кандидатурата й - „против” или „въздържал се”, обясни Георги Кючуков.

Кунева: Аз мога да направя това, което е в моите ръце

"За мен е важна политиката, какво ще решат парламентарните групи е тяхна работа. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева след срещата в НС с парламентарната група на Патриотичния фронт. Тя започна в 17:00 часа, а час преди това се срещна и с четирите партии в мнозинството.

„Аз мога да направя това, което е в моите ръце – да отговоря на всички въпроси и да кажа как виждам нещата в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. Предпочитам по-малко да кажа, повече да направя. Това е изключително важна сфера за всички и е сфера, от която България може да отскочи много напред. Надявам се това да се случи”, посочи Кунева.

С нея бе и съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, който посочи: „Г-жа Кунева отговори на множество въпроси на Патриотичния фронт. Те са много запознати с темата и имат сериозни професионалисти. Веднага след срещата, ще има заседание на парламентарната група, на което ще вземат решение”.

Щафетата продължава

След срещата си с Патриотичния фронт, Меглена Кунева влезе в стаята на БДЦ за продължаване на консултациите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"