АБВ: Кунева няма качества за министър. Тя: Работа на партиите е да решат

От парламентарната група на АБВ няма да подкрепим номинацията на Меглена Кунева, защото смятаме, че тя никога не е била в сферата на образованието и няма необходимите качества, без да подценяваме нейните други качества. Това каза народният представител от ПГ на АБВ Георги Кючуков, предаде Фокус.

По думите на Кючуков допълнително ще бъде решено как точно ще гласуват в пленарна зала за кандидатурата й - „против” или „въздържал се”, обясни Георги Кючуков.

Кунева: Аз мога да направя това, което е в моите ръце

"За мен е важна политиката, какво ще решат парламентарните групи е тяхна работа. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева след срещата в НС с парламентарната група на Патриотичния фронт. Тя започна в 17:00 часа, а час преди това се срещна и с четирите партии в мнозинството.

„Аз мога да направя това, което е в моите ръце – да отговоря на всички въпроси и да кажа как виждам нещата в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. Предпочитам по-малко да кажа, повече да направя. Това е изключително важна сфера за всички и е сфера, от която България може да отскочи много напред. Надявам се това да се случи”, посочи Кунева.

С нея бе и съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, който посочи: „Г-жа Кунева отговори на множество въпроси на Патриотичния фронт. Те са много запознати с темата и имат сериозни професионалисти. Веднага след срещата, ще има заседание на парламентарната група, на което ще вземат решение”.

Щафетата продължава

След срещата си с Патриотичния фронт, Меглена Кунева влезе в стаята на БДЦ за продължаване на консултациите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини