Откраднаха пари през разбит трезор на банка в Русе

Неизвестни крадци задигнаха чрез взлом все още неустановено количество пари от клона на Пощенска банка на централната ул. "Александровска" 11 в Русе.

"Сигналът е подаден в 8,28 ч. в понеделник, на място е пристигнала дежурна оперативна група", съобщи след 6-часовия оглед директорът на ОДМВР в крайдунавския град ст. комисар Теодор Атанасов. Огледът на местопроизшествието продължава.

Полицейският шеф обясни, че апашите са проникнали в трезора през отвор от съседно помещение. Към момента не е установено колко пари липсват. "Най-вероятно има взети пари, но към момента сумата не установена", заяви ст. комисар Атанасов. На местопроизшествието бяха и експерти от Базовата криминалистична лаборатория, които събраха откритите веществени доказателства.

Случаят се разследва от започналото досъдебно производство. "Засега няма конкретни заподозрени лица", допълни шефът на ОДМВР. Изяснява се кога точно е подаден първият сигнал за пробив в сигурността на банковия клон. "Тези факти не подлежат на обсъждане, установеното при огледа е следствена тайна", отсече ст.комисар Атанасов.

Банковият клон беше отцепен с полицейска лента още сутринта и до края на деня няма да приема клиенти. Работното му време във вторник зависи от това кога ще приключат следствените действия.

От банковия клон не беше направен коментар на инцидента.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Каламов

Този уебсайт използва "бисквитки"