Откраднаха пари през разбит трезор на банка в Русе

В банковия клон влизаха само служители.

Неизвестни крадци задигнаха чрез взлом все още на централната ул. "Александровска" 11 в Русе.

"Сигналът е подаден в 8,28 ч. в понеделник, на място е пристигнала дежурна оперативна група", съобщи след 6-часовия оглед директорът на ОДМВР в крайдунавския град ст. комисар Теодор Атанасов. Огледът на местопроизшествието продължава.

Полицейският шеф обясни, че апашите са проникнали в трезора през отвор от съседно помещение. Към момента не е установено колко пари липсват. "Най-вероятно има взети пари, но към момента сумата не установена", заяви ст. комисар Атанасов. На местопроизшествието бяха и експерти от Базовата криминалистична лаборатория, които събраха откритите веществени доказателства.

Случаят се разследва от започналото досъдебно производство. "Засега няма конкретни заподозрени лица", допълни шефът на ОДМВР. Изяснява се кога точно е подаден първият сигнал за пробив в сигурността на банковия клон. "Тези факти не подлежат на обсъждане, установеното при огледа е следствена тайна", отсече ст.комисар Атанасов.

Банковият клон беше отцепен с полицейска лента още сутринта и до края на деня няма да приема клиенти. Работното му време във вторник зависи от това кога ще приключат следствените действия.

От банковия клон не беше направен коментар на инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право