Бивш наш състезател по тенис на маса - тартор на престъпна група за незаконни залагания, арестуваните са 23

Испанската полиция, Интерпол и Европол разкриха престъпна организация, която е мамила букмейкъри по необичаен начин. През 2020 г. бяха наблюдавани поредица от подозрителни онлайн залагания, което беше причината за започване на разследване, което по-късно доведе до шокиращи резултати, пишат испанските медии. 

Установено е, че в Испания е сформирана престъпна мрежа от граждани на България и Румъния, известен е и начинът, по който те са печелели незаконно от спортни залагания. Групата предостави начин за използване на сателити, чрез които те могат да гледат на живо различни спортни срещи и да залагат на тях, преди резултатите да бъдат получени от букмейкърите. Престъпната организация имала изготвени „сметки“, за да може лесно да извършва сигурни и големи плащания през интернет.

Стана ясно, че лидерът на организацията е бивш български състезател по тенис на маса, участвал в подкупването на футболисти, играли за румънски футболни клубове. Европол посочва, че членовете на тази група залагат най-вече на мачове от азиатските и южноамериканските футболни лиги, но също така и на мачове от Бундеслигата. Подозира се, че те са получавали пари и от плащания за мачове от Лигата на нациите на УЕФА, Световното първенство в Катар, както и от тенис турнирите на ATP и ITF.

При полицейската акция са арестувани 23 души, претърсени са четири къщи, три луксозни автомобила, два сателита, устройство за блокиране на сигнала, 47 банкови сметки, 80 мобилни телефона.

Посочва се също, че организацията е била свързана с други престъпни групи в цяла Европа и по-специално уреждането на футболни мачове е разследвано и в Румъния, където престъпната мрежа е била най-активна.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"