Какви са различните варианти за тегло на куфар при пътуване със самолет?

Независимо дали ви предстои командировка или почивка, които изискват пътуване със самолет, за вас ще е от значение колко багаж можете да вземете. Има доста разнообразни възможности за полети, сред които да избирате и съответно различни такива за теглото и размера на вашия ръчен и чекиран багаж. Нека ви разкажем малко повече и да ви помогнем да се ориентирате по-лесно.

Планирате ваканция в екзотична дестинация?

Ако вие планирате пътуване до по-далечна екзотична дестинация, то със сигурност ще искате да и отделите малко повече дни. Вероятно ще ви трябва и повече багаж. Същевременно най-често ще имате поне едно прекачване и ще искате да бъдете сигурни в това точно колко багаж можете да пренесете от началната до крайната точка на вашето пътешествие. Всяка отделна авиокомпания има различни категории за теглото на багажа, които са позволени, така че е от значение дали летите с една или няколко такива. Освен това е възможно да има разлики между вътреконтинентални полети и например междуокеански. Така че е важно да разгледате всички опции за самолетни билети и да изберете най-подходящите за вас и от гледна точка на багаж.

Като цяло килограмите за чекиран багаж и ръчен такъв са доста близки при повечето авиолинии, но все пак имат своите разлики. Най-често ще е вариант да вземете между 7 и 10 килограма ръчен багаж и между 20 и 25 чекиран. В случай обаче, че комбинирате няколко авиолинии, е важно да сте запознати и с точните им изисквания. Например ако летите до САЩ за междуокеанския си полет е възможно да имате два чекирани куфара по 23 килограма. За вътрешния полет преди прекачване обаче ще е разрешен само един такъв. Също така може за първия си полет да имате 10 килограма ръчен багаж, но за следващия той да бъде 7.

Решили сте да отидете на море със самолет?

В случай пък че планирате пътуване до морето със самолет, за вас също ще е от доста голямо значение какво можете да носите от гледна точка на багаж. Независимо дали отивате само за уикенд или повече, със сигурност за такъв тип почивка ще ви е нужен и малко повече багаж. Разбира се и в този случай има как да изберете авиокомпания с класическата възможност за багаж от 10 килограма ръчен и 23 чекиран. Втори вариант е да заложите на по-бюджетен полет с включен ръчен багаж, за който пък можете да изберете какво тегло за чекиран да добавите срещу доплащане. Тук хубавото е, че има варианти за до 32 килограма.

Така ако например ще пътувате сами в едната посока, то е чудесна опция да заложите на софия бургас самолет на по-ниска цена от гориво за кола. Същевременно е вариант вие да носите само ръчен багаж. В случай пък, че пътувате в група, то можете да се комбинирате за по-голям допълнителен чекиран куфар от 32 килограма с още някой и така да получите допълнителен багаж отново не на висока цена. Също е възможно да имате нужда само от още 10 или 20 килограма за чекиран багаж и да изберете добавянето на тази опция вместо по-голяма. 

Предстои ви дълъг градски уикенд?

Ако планирате уикенд бягство и разнообразие, много вероятно ще търсите компактна опция за багаж и цялостна добра оферта за вашето пътуване. Така че може да пътувате с различна нискотарифна компания. При тях и съответните опции за тегло на багаж могат да бъдат доста разнообразни. Най-често ще имате включен единствено ръчен багаж от 10 килограма. Разбира се ще има варианти да добавите и чекиран куфар или по-голям ръчен такъв като размер срещу определено доплащане. А е опция да заложите и на авиолиния с добре познатите включени 10 килограма ръчен и 23 килограма чекиран багаж.

В случай на кратко укикенд пътуване е доста важно да обърнете внимание и на размерите за багаж, които са позволени. Добре е да знаете килограмите, но със сигурност и да прецените точно какво ви е позволено като обем. При някои авиолинии например това е само малка раница, докато при други е стандартен малък куфар за ръчен багаж. Има някои вариации и за чекирания ви куфар. Като цяло при търсене на уикенд пътуване искате и максимално добра цена. Разгледайте: Евтини самолетни билети – на какво трябва да обърнем внимание?

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"