Евтини самолетни билети – на какво трябва да обърнем внимание?

Полетите често са най-големият разход при планиране на пътуване, особено сега, когато цените на полетите скочат до небето. Но както всички знаем – от всяко правило има изключения. Като използвате правилните инструменти, имате правилното мислене и използвате някои стратегии за спестяване на пари, можете да намалите цената на типичните си полети наполовина – или повече. Не е нужно да сте професионалист: достъпните самолетни билети са на разположение.

Но за да го направите, имате нужда от точната информация. Разбираме какви затруднения можете да имате като потребител и затова събрахме на едно място някои от най-важните съвети как да намерите евтини самолетни билети. Нека да видим къде се крие тайната на финансово изгодното пътуване!

Какви митове съществуват около така наречените евтини самолетни билети?

Всеки, който иска да закупи билет за съответен самолетен полет, се е сблъсквал с множество митове за това как да се възползва от по-изгодна оферта. Когато са намесени пари, няма недостиг на така наречените „експерти“ или влиятелни лица, разпространяващи лоша информация. Знаете ли кой е най-разпространеният мит?

 „Вторник е най-добрият ден за намиране на евтини полети.“ Знаем, че сте го чували. Може би дори сте стояли будни до малките часове на сутринта с надеждата да сключите изгодна сделка. Не се смущавайте, не сте сами. От приятели и колеги до предполагаеми проучвания и дори големи публикации, митът, че авиокомпаниите продават своите най-добри и най-евтини самолетни билети във вторник, се затвърди като универсален факт. Но фактът е, че тази препоръка за намиране на по-евтини полети е грешна. Съжаляваме, но няма магически най-добър ден за резервиране на полети, за да получите по-евтина цена.

Този мит за намирането на евтини полети във вторник е остарял. Можете да намерите страхотни полети с отстъпка всеки ден от седмицата. А големите дни за пътуване като Черен петък, Кибер понеделник и Пътуващ вторник са повече за маркетинг, отколкото за реални спестявания. Ето защо, ако искате да планирате мечтаната късна лятна или есенна почивка, можете да го направите и днес, и утре, и вдругиден, стига да разполагате с правилния инструмент за това. Той се нарична Esky и ви предлага лесно и бързо да достигнете до правилния за вас билет. Разгледайте например https://www.esky.bg/samoletni-bileti/0/0/ci/rom/rim, ако искате да посетите Рим, или пък въведете в търсачката друг град. Обиколете света и разбийте митовете с красиви и прекрасни снимки и спомени!

Има ли „точно време“ за резервиране на евтини самолетни билети?

Получаването на добра сделка за полети може да се сведе до избора на точно време. И в много случаи става въпрос не толкова за това кога купувате полетите си, а по-скоро за това кога всъщност се качвате на самолета. Всичко е свързано с избора на най-евтините дни за летене. Летенето в дни извън пиковите полети като вторник, сряда и събота често е много по-евтино. Когато можете, избягвайте натоварени дни за пътуване като неделя, понеделник и петък. Сезонът на пътуването, както повечето хора го наричат (от май до юни и от август до септември), е вашият най-добър приятел. Цените често са много по-високи през пика на лятото, както и около Коледа и Нова година.

„Не чакайте последния момент, за да резервирате!“ Това е често срещано погрешно схващане, но тарифите в последната минута са предимно нещо от миналото. Винаги резервирайте поне 30-45 дни предварително, когато е възможно. Препоръчваме ви за международни полети да планирате още по-напред във времето.

Защо да използваме нискобюджетни авиокомпании?

Esky.bg обича да се фокусира върху намирането на евтини полети чрез оферти на основните превозвачи с пълен набор от услуги. Това са големите авиокомпании с имена, които познавате като BulgariaAir, Lufthansa, SWISS, Emirates и още много други.

Но няма съмнение, че бюджетните авиокомпании също имат своето място за пътници, които искат да спестят. Независимо дали летите в рамките на Европа, отправяте се до Азия или решавате да използвате презокеански полет, има много нискотарифни превозвачи (или дори свръхнискотарифни превозвачи), които се гордеят, че предлагат ниски цени.

Но бъдете предупредени: тези евтини тарифи могат да бъдат мираж. Тези авиокомпании трябва да оцеляват по някакъв начин и това се случва най-често с таксуване за всичко, което можете да си представите - високи такси за надхвърлено тегло на багаж, носене на ръчен багаж, избор на място и закупуване на храна на борда. Някои от тези авиокомпании дори начисляват допълнителна такса за разпечатване на закупуване на билети онлайн – такса, която можете да избегнете, като купувате билетите си от летището.

Така че, ако сте доволни от пътуване само с раница, често можете да излезете много напред с тези тарифи. Но за всичко друго ще искате да си направите сметката и да се уверите, че наистина спестявате, след като добавите всички тези „допълнителни“ разходи.

Много са нещата, на които е редно да обърнете внимание, когато избирате евтини самолетни билети. Най-големият ви коз е използването на платформата Esky.bg, която ще бъде до вас в този прекрасен момент. Доверете се на предложенията тук и забравете за съществуващите митове, когато избирате своя полет до далечна и непозната за вас дестинация.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм