Националът без повиквателна за България

Атанас Илиев е поредният пример за национал без повиквателна. Нападателят на „Черно море“ се радва на страхотен старт на сезона, след като донесе победата с 1:0 над бившия си клуб „Ботев“ (Пд). Преди мачовете в сряда таранът бе №1 сред реализаторите в елита, но това не е достатъчно, за да привлече вниманието на селекционера Младен Кръстаич. Авторът на 7 попадения през кампанията остана извън сметките на сръбския треньор за срещите с Литва и Албания през октомври. Там обаче е Преслав Боруков от „Арда“, реализирал едва 3 гола в първите 10 кръга.

Попаденията си Илиев навъртя за скромно време, след като в една част от срещите оставаше резерва заради продадения вече в Белгия нападател Матеус Машадо. До двубоя с "канарчетата" нападателят бе използван в едва 52% от общото игрово време на тима през кампанията.

Сходна съдба дълго време спохождаше и Ивайло Чочев, който в може би най-силния си период в своята кариера не получаваше повиквателна от Кръстаич. В крайна сметка треньорът се пречупи и с голяма доза закъснение взе халфа на ЦСКА 1948.

Интересното е, че в рамките на година от дебюта му за България през 2021-а Илиев навъртя общо 16 срещи, реализира и 3 попадения – срещу Словения, Италия и Грузия при 2:5 в Разград. Откакто начело на „трикольорите“ е Кръстаич обаче, той не е попадал в сметките му.

„Щастлив съм за победата, но уважавам много „Ботев“, затова и не се зарадвах много при гола", призна самият футболист след 1:0 на „Тича“.

На свой ред неговият треньор Илиан Илиев допълни: „„За мен Наско Илиев с това, което показва като игра и присъствие в наказателното поле на противника, мисля, че може да вкара повече голове. Той пропусна също много време в предния си отбор. Той го може“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"