Уембли“ краде от Истанбул финала в Шампионската лига

Финалът на Шампионската лига се мести от Истанбул в Лондон. В понеделник УЕФА стартира процедура по смяна на стадиона домакин за големия сблъсък на 29-и май, противопоставящ „Манчестър Сити“ и „Челси“. От Нион проведоха виртуална среща с британското правителство, за да изслушат аргументите за предприемането на подобна стъпка. Все пак от европейската футболна централа тепърва ще анализира казуса, а крайното решение ще бъде обявено на 12 май.

Причината заради която Истанбул изпуска престижния сблъсък в най-комерсиалния клубен турнир е решението на британските власти да поставят Турция в „черния“ списък със страни с висок риск на заразяване с COVID-19 заради многото случаи на болни. При положение, че двубоят остане на „Ататюрк“, феновете на „сините“ и „гражданите“ ще бъдат поставени под задължителна 10-дневна карантина при завръщането си на Острова при това в специален за целта хотел.

Наличен засега е още един проблем, тъй като за 29-и е планиран и финалният плейоф в Чемпиъншип, който също трябва да се проведе на „Уембли“. Ако английската футболна лига не се съгласи да промени датата, шанс за домакинство ще получат „Олд Трафорд“ или „Анфийлд“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"