Анна Иванчева от София: Д-р Емилова създава посоката, сами градим пътя към здравето

Всеотдайността на лекарката е истинско чудо, убедена е Анна

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 47 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Години наред Анна отлагала да посети медицинския център на д-р Емилова, заета с работа, семейни и обществени ангажименти. От 2003 г. тя живее в Англия и разстоянията също били сред дългия списък с пречки да отдели време за себе си.

Списъкът с причини да го направи обаче също ставал притеснително дълъг. Преживяла два микроинсулта, имала дискова болест, смущения в бъбреците и още оплаквания. Анна обаче не е сред хората, които отстъпват пред трудностите и чакат друг да определя посоката им за справяне с живота.

След микроинсултите през 2013 г. започнала усърдно да следи работата на д-р Емилова и да адаптира богатата информация към своите болежки и потребности. След травми на ръката и гръбначния стълб изпитвала трудност да се движи, болките били мъчителни. Специалистите в Англия давали вариант за лечение, но прогнозата била жената да остане в инвалидна количка.

Анна се връща към мрачните дни с щедра усмивка и дълбока убеденост, че няма невъзможни неща. Колкото и невероятно да звучи, собствените ни сили и силната вяра правят чудеса, убедена е тя. Помощ открила и в съветите на известната йога учителка Ани Павлова, с която се познавали още от студентските години. И понеже нищо не става случайно, точно Павлова насочила Анна към д-р Емилова.

Заниманията с йога и медитацията били познати на Анна от много време. Но имало периоди, когато безброй изпитания налагали да се отдаде предимство на съвсем други неща. Със завършени английска филология и журналистика, след сътресенията от промените, жената отворила фирма с 48 павилиона за продажба на вестници, 3 книжарници, а по-късно и издателски център. Обстоятелствата я подтикнали да специализира и право, икономика и международни отношения. Кризата през 90-те години отново преобърнали посоката и тя започнала да работи по проекти в областта на енергетиката. С мъдростта на човек, умеещ да се справя с предизвикателства, Анна не дели периодите на трудни и лесни. Убедена е, че нещата се подреждат, ако си научен да даваш най-доброто от себе си.

Много от житейските уроци попила от семейството си. Казва, че отношението към здравето и храната се възпитава от най-ранни години. Родът є по майчина линия не случайно носи фамилия Чакръкчиеви. Спомня си, че дядо є владеел практики, с които да помага на хората и го правел от добро сърце. Анна израснала в богат с природни дарове двор и всеки ден на трапезата имало чиста храна. По естествен път придобила убеждението почти да не консумирала месо и колбаси, обичала мляко и млечни продукти, сладкишите ограничавала.

С гладуването започнала сама преди осем години, като се придържала към лекциите на д-р Емилова в интернет и книгата на Лидия Ковачева. Първо правела по 3 дни на плодове и чай, после ги увеличила до 5. Редовно се занимавала с йога и духовни практики и само за 9 месеца прогнозата на английските лекари за обездвижване останала в миналото. Доказало го изследване с ядрено магнитен резонанс.

Убедена, че успехът трябва да се задържи, през тази пролет Анна пристига в медицинския център с намерение да направи поне 15 дни на плодове и чай, част от тях да завърши у дома. Упреква се, че е отлагала идването, защото получената грижа далеч надхвърля очакванията є. Отношението на д-р Емилова към всеки пациент е като към стар приятел. За всекиго има точен съвет и широка усмивка и сякаш разполага с целия запас от време на света, за да обсъди всичко важно.

Лекциите на лекарката и цялата организация в центъра избистрят посоката, потребна на всекиго, за да се радва на здравословния живот, казва Анна. С придобития безценен опит не е трудно да очертаеш пътя си и да го следваш убедено. Д-р Емилова подхожда холистично към лечението, а човек оздравява, вслушвайки се отговорно в сигналите на своето тяло.

За Анна са много ценни гимнастическите комплекси, създадени от лекарката и заниманията с цигун. Придобитата гъвкавост и младежко излъчване са най-убедителното доказателство, че здраве се постига, независимо колко невъзможно да е изглеждало. Бърза да се похвали на мнозина приятели и ги убеждава да не отлагат плодолечението. Най-верни съмишленици са трите є големи деца, отдадени също на природосъобразното хранене.

И в пенсионна възраст, Анна не се разделя с обществените мисии, неразделна част от живота є. В Англия участва в благотворителна организация за подкрепа на жени с рак на гърдата. Планирала е на предстоящите редовни сбирки да сподели как се е изпълнила с неподозирана енергия и че изворът на здраве е съвсем достъпен. Казва се доктор Емилова.

Рецепта на сътрудник Пламен Иванов 

Фреш с моркови

Продукти за 1 порция:
300 мл сок от моркови,
1 бр. банан,
30 г. малини,
4-5 листа спанак

Приготовление:
Всички съставки се блендират до получаване на равномерна смес.

Рецепта на главен готвач Илия Илиев

Запечено прясно зеле /1 порция/

Продукти:
350 г. бяло зеле,
по 20 г. морков и целина /глава/,
10 г. лук,
1 дафинов лист,
1 скилидка чесън,
по 1 щипка морска или хималайска сол и сладък червен пипер

Приготовление:
Зелето се нарязва на ивичка, зеленчуците - на дребни кубчета. Поставят се в подходяща тенджерка, прибавя се дафиновия лист и се налива вода до средата на нивото на зеленчуците. Задушава се до омекване на зелето.
Ястието се прехвърля в малка тавичка, слагат се солта и червения пипер и се запича на 180 градуса за 15 минути. Поръсва се накрая с листенца магданоз.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Калина Цачева

Този уебсайт използва "бисквитки"