Зодиите и измамите

Овен

Не проумяват защо

Овните са твърде праволинейни, за да разберат самата концепция за измамата. Самите те обичат да послъгват и не придават голяма тежест на някоя безгрижно изръсена лъжа. Но наистина не могат да проумеят как така и защо някой би се опитал да ги лъже точно тях. Поради тази особеност в душевното си устройство, Овните въобще не разбират, че са били измамени. Дори след като научат каква е била схемата, те остават като вцепенени в недоумение. Това, което се е случило, не се вписва в тяхното обяснение за света, неговите обитатели и законите, по които се движат.

Телец

Невъзможно е да ги излъжеш

Ако някой успее да измами Телеца, трябва да получи нобелова награда за специални умения - актьорско майсторство плюс свръхкомбинативен ум. Всеки Телец, дори невръстният, има вграден радар за измамите и е много трудно да го „перкараш“, особено, когато става въпрос за пари или имоти. Ако все пак някой тарикат успее в това пъклено дело, то той няма да си намери дупка да се скрие от мъстта на Телеца нито на този, нито на онзи свят. Единственият човек, който може да лъже Телеца, е самият Телец. Телците се поддават не на измами, а на самоизмами.

Близнаци

Не са достатъчно бдителни

Близнаците са интелигентни, но и доста наивни. Това, че умът им щрака по-бързо от брояч на такси в задръстване, ги спасява от титлата „най-големите балъци в зодияка“. Те имат нюх за измамите, но все пак стават жертва на мошеници. Причината е, че от една страна не са достатъчно бдителни, от друга – те са твърде спонтанни и имат склонност към необмислени постъпки. И от трета - през повечето време се намират на Луната или в някоя по-забавна паралелна вселена. Измамниците се възползват, като видят, че пак са се отнесли и няма никой вкъщи – тогава ловко им дърпат чергата под краката.

Рак

Мнителни, но лековерни

Били ли сте свидетел как Рак разговаря с ало-измамници? Заслужава си да се чуе такова нещо. Ракът е язвителен, директен до грубост и не се страхува да използва истината като лазерно острие, с което разрязва лъжльото на тънки равни филии. „Ало, госпожо, обажда се лейтенант Иванов от *** РПУ. Вие разговаряли ли сте с телефонни измамници?“ „Да.“ „Кога по-точно?“ „Ами, ето на – сега в момента разговарям.“ И това не е анекдот! Ракът е страхлив, внимателен и мнителен. Но дори и той попада в капана, когато някой успее да приспи бдителността му.

Лъв

Мошениците им се лепят

Лъв е любимият зодиакален знак на всички измамници. Не е много лесно да го вкараш в капана, но поставиш ли достатъчно апетитна примамка, накрая ще влезе вътре. Най-хубавото от гледна точка на мошеника е, че Лъвът е крайно честолюбив. Когато разбере, че е измамен, го хваща срам и яд на самия себе си за проявената лековерност. Затова стиска зъби и се прави на две и половина – все едно никаква измама не е имало и всичко се е случило според някакъв таен негов първоначален план. Не признава, че е бил глупав, за да не стане за смях. По-скоро би си отхапал езика.

Дева

Жертви на псевдо лечители

За Девата всеки би очаквал да прочете, че не е възможно да стане жертва на измама. Но, както е казал народът, за всеки влак си има пътници. В случая с Девата, пътниците запълват цял вагон. Девата мисли трезво и ако й предложиш да хвърли една торба с пари през прозореца, най-вероятно ще те задържи на телефона, докато по другия набира 112. Но защо не пробвате друго? Предложете й екстракт от нечувано досега растение или пенкилер, който лекува всичко и същевременно става за дезинфекция на клавиатури. Девата е податлива на медицински измами, защото е хипохондрик.

Везни

Не се хващат на блъфове

Везните няма да се хванат на блъфовете на ало-измамника, нито на мошеника, изградил пирамида от схеми за източване на пари. Те никога няма да разберат какъв е този самоунищожителен стремеж, който кара хората да се хващат на номера, стари като света. Везните не стават жертва на измама, защото най-често те самите са измамниците. Но опитайте да им обясните за фейсбук, туитър и ролята им в световния заговор и ще останете приятно изненадани. Везните просто обожават конспиративните теории и са в състояние да повярват на всякакви небивалици.

Скорпион

Кой смее да ги лъже

Който е чел разказа на О’Хенри „Вождът на червенокожите“, трудно може да се отърси от моментално възникналата алюзия. Който се опита да измами Скорпиона, след това ще иска да си плати скъпо и прескъпо, само и само да се отърве от него. Скорпионът рядко лъже, мами само на дребно и като цяло е много почтена личност, която държи всички останали да се държат прилично и да не се опитват да го прецакат. Представителите на този подозрителен и мнителен знак не се поддават на елементарни измами. Те най-често се лъжат в хората, като им оказват незаслужено доверие.

Стрелец

Измъкват се сухи

Поради липсата на концентрация и сериозно отношение към каквото и да било, а и заради абсолютно ненормалния начин, по който работи умът на родените под този знак, става почти невъзможно да се измами Стрелец. Няма такъв харизматичен мошеник, който би могъл да задържи вниманието на Стрелеца за достатъчно дълго време, че да го накара да вникне в предлаганата му схема. Стрелците само дават вид на малоумни. Всъщност са нехайни, невнимателни и родени с късмет. Благодарение на това вълшебно съчетание, обикновено се измъкват сухи и от най-дълбоката вода.

Козирог

Никакъв шанс – не се хващат

Не се е родил все още този гениален мошеник, който знае как да измами Козирог. Представителите на този Земен знак са така здраво стъпили на земята, че няма шанс да бъдат изпързаляни. Те не се поддават на съблазнителни предложения, не се трогват от мними страдания на събеседника. Най-многото, което може да се случи, е да дадат малка сума „назаем“ на човек, за когото са уверени, че ще им ги върне, пък той да се окаже гей в лошия смисъл и да не им ги върне. Обичат да се задяват с авторите на Нигерийските схеми и да им отговарят ловко и язвително на имейлите.

Водолей

Ще се престорят, че вярват

Водолеите са твърде внимателни и трезвомислещи. Може да ги измамите единствено ако засвирите по тънката им струна. Слабото им място са проекти за опазване на природата или за спасението на нуждаещи се хора. Възможно е да си затворят очите и да ви позволят да ги измамите – биха го направили от чиста любезност, за да не се налага да ви кажат право в очите, че сте лъжец. От любопитство дори и те може да станат жертва на схеми от типа на: „Честито, вие сте едномилионният ни клиент! Кликнете тук и ще ви подарим едно голямо и лъскаво... нищо.“

Риби

Самите те са шмекери

Рибите само изглеждат чувствителни, наивни и беззащитни. Те са напълно неподатливи на измами. Имат безпогрешен лакмус за лъжите и винаги знаят кога човекът срещу тях е с непочтени намерения. Не се хващат на въдици от типа на „Дай да вложим едни пари, пък от тях ще спечелим десеторно.“ Противно на очакванията, Рибите не кълват на никаква стръв и избягват рибарските мрежи. Те се измъкват като мокра връв от съмнителните ситуации, като при това успяват да запазят добрите си отношения с мошеника. Обяснението е, че самите Риби са изпечени шмекери.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"