Как Жизел Бюндхен поддържа фигурата си

Един от най-успелите и красиви топмодели - Жизел Бюндхен - има тяло за завиждане, което дори след 2 бременности, изглежда повече от феноменално.

Въпреки че в ранните си години като модел, Жизел бе сред малкото, които си позволяваха да ядат пържени картофи и да пушат цигари без никакви угризения, вече на близо 40 години, бразилската красавица с немски корени, полага повече грижа за здравето и външния си вид.

Самата тя определя хранителния си режим така: "Не го наричам диета, а съвкупоност от здравословни навици, които ме карат да се чувствам енергична и устремена, за да водя един продуктивен и хубав живот".

Всеки свой ден, Жизел започва с прием на много течности и фибри - 1 чаша вода с лимон, последвана от зелено смути, съдържащо целина, краставица, ябълка, джинджифил и отново лимонов сок. Ако обаче я очаква сериозна тренировка, красавицата залага на комбинация от какао, чиа, горски плодове, кокосово мляко и ленено семе.

Бюндхен разчита и на хранителни добавки, като често приема витамин C, B и D, за да снабди организма си с всички необходими витамини и минерали, за да функционира той правилно.

Друг трик, който й помага да поддържа теглото си, е, да прави фастинг или периодично гладуване - 2 пъти седмично, тя не консумира никаква храна до обяд и набляга над течностите (чай, кафе и вода), за да се освободи от натрупаните токсини и да даде почивка на храносмилателната си система.

На обяд, 38-годишната Жизел често избира супа или салата, към които добавя крекери от семена, нахут, авокадо и други зеленчуци, за да се засити.

Правило, което спазва и цялото й семейство, е веднъж седмично да се консумира риба/морски дарове, а месо - 2 пъти месечно. Когато на нея или на децата й, им се прияде нещо сладко, моделът винаги се старае да подобри рецептите за десерти, като използва фурми, мед и кокосово масло, вместо захар и традиционните добавки.

Не на последно място, спортът е неразделна част от живота й, но е малко вероятно да видите Жизел във фитнес залата. Тя често редува йога (и в зала, и на открито), кикбоксинг, ски, сърф, танци и пилатес. Разнообразните тренировки я мотивират, но Жизел не е вманиачена в тях, а ги използва като начин да се отпусне и дори забавлява.

[modula id="3183240"]

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"