„Ортопед“ препоръчва спрей за спиране на цигари

“Труд” откри поредната заблуждаваща реклама в интернет

Обещават, че “ако го употребявате четири седмици, никога повече няма да искате да пушите”

Поредната заблуждаваща реклама откри “Труд” в интернет. Продуктът се казва Necozero, a в страницата на спрея за спиране на цигари откриваме нелоялни търговски практики. Наша проверка показа, че снимката на лекаря, представен като нарколог - Борислав Станимиров, който препоръчва течността, е използвана и за реклама на ергономична възглавница за офис стол. Там същият “доктор” е представен като ортопед. Снимката откриваме и във Фейсбук страницата на “Labnew” - португалски медицински център, а докторът е с фамилия “Циро”. Най-вероятно от тук нелоялните търговци са взели кадъра. Продуктът бил нов за пазара, а търговецът го рекламира като органичен спрей с формула, който можел да ви помогне да детоксикирате тялото си от отрицателното въздействие на цигарите и успоредно с това спомагал да ги откажете. Според технолозите, разработили спрея, “ако го употребявате само четири седмици, никога повече няма да искате да пушите”.

“Натуралната формула засилвала процесите на прочистване на организма от вещества, съдържащи се в цигарите. Едно от най-известните се нарича никотин и също така представлява основен риск за здравето, приемайки го дълго време”, пише още в рекламата. Рекламирайки спрея по този начин, търговецът използва манипулирани данни за въздействието на никотина върху пушачите. Той всъщност е причинителят на зависимостта към пушенето, но до момента не е научно доказано той да има токсично въздействие върху организма, както другите над 6000 химически вещества, които цигарите съдържат.

Спреят съдържал екстракт от овес и от жълт кантарион, който помагал да не намирате миризмата на тютюн толкова приятна, както и екстракт от джинджифил и глог. Течността се приемала сутрин и вечер на празен стомах цял месец, а цената за шише от 26 мл. е 69 лв. То обаче няма да ви стигне за цял месец и ще ви е нужен втори спрей.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Катерина Ковачева

Този уебсайт използва "бисквитки"