Последно работно заседание на кабинета "Борисов 2"

Вчера президентът Румен Радев назначи за нов служебен премиер юристът проф. Огнян Герджиков и посочи 26 март за дата на предсрочните избори. Днес кабинетът Борисов 2 ще приеме окончателно повишаването на минималната работна заплата на 460 лева за 2017 година , както и повишаването на прага на линията на бедността на 314 лева.

29 точки са включени в дневния ред на правителството в оставка - сред тях доклад относно информация за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за 2016 г, продажби или смяна на собствеността на имоти, позиции на страната в заседания на съвета „правосъдие и вътрешни работи" и екофин в края на месеца. Правителството ще утвърди годишните разчети за средствата от Европейския съюз за държавен фонд „Земеделие".

Предстои депутатите да гласуват на второ четене на Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража във връзка с режима и условията в затворите, изменения в закона за устройството на територията, на държавната собственост, на Гражданския процесуален кодекс.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"