Родните отбори подновяват тренировки

Българските футболни отбори могат да подновят занимания още следващата седмица. Това прогнозира Михаил Илиев, секретарят на Спортно-медицинската комисия към БФС.

"Днес се събра работещата част от нашата комисия, с изключение на нашия председател, който прави операция. Но и с него сме коментирали преди това по телефона въпросите, които обсъдихме тук. Българското първенство, както и всички спортове в света, са спрели заради върлуващия вирус COVID-19", коментира Илиев.

"При д-р Бочев, лекарят на националния отбор, е получена и една примерна инструкция от г-жа Ереро, която е председател на медицинската комисия на УЕФА в размер на 26 страници. Малко са се престарали, да го кажем така. Върху нея работихме и ние. Съобразили сме се, включена е и помощта на БФС за изследванията. За нашите възможности сме адаптирали въпросния документ."

'Професор Лъчезар Димитров от Треньорския комитет е направил разбивка по седмици как да работим в един синхрон. При всички случаи ще се радваме преди 13 да кажем една хубава новина за българския футбол. Може още тази седмица, но петъка не е хубав ден за почване."

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"