Уайлдър иска $10 млн., Фюри не му дава

Дионтей Уайлдър хвърли бомбата в тежката категория на профи бокса като обяви, че е съгласен да се откаже от правото си на реванш с шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри. Срещу това американецът иска 10 милиона долара. Така той би позволил участието на Краля на циганите в обединителен мач с Антъни Джошуа, носител на останалите четири пояса. Нещо повече, Бронзовия бомбардировач иска право да се бие пръв с победителя от срещата им.

Подобен сценарий дълго бе обсъждан от британските медии, но за да се изпълни е необходимо и Кубрат Пулев да се откаже от правото си на бой с Джошуа. Фюри обаче бързо охлади мераците на Уайлдър за лесни пари.

„Той имаше клауза за реванш и я активира – отговори шампионът. - Няма да му давам никакви пари, за да бяга, по-скоро ще го набия още веднъж. И много по-малка сума да искаше, пак нямаше да му платя. Ще му дам реванш, а после ще направя два мача с Джошуа, защото като го тресна първия път ще иска реванш. Това ще са най-великите мачове в историята на бокса. Бяхме трима на върха, но Антъни падна от Руис, а после аз пребих Уайлдър. Останах само аз, и който иска нещо, трябва да се разправя с мен. А това не е лесна задача!“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"