ЦИК покани Томислав Дончев за машините

Вицето събирал оферти през фирма

При наем цената ще е между 45 и 50 млн. лв.

С официално писмо ЦИК покани вицепремиера Томислав Дончев, който отговаря за изборите, на среща. Срещата ще е посветена на машинното гласуване, уточни пред “Труд” говорителката на ЦИК Таня Цанева. В писмото е посочено, че Дончев може да посети комисията в “удобно за него време през идната седмица”.

От ЦИК питат вицепремиера и за предварителни оферти от фирми производители и доставчици на машини за гласуване. “От медиите научихме, че е събирал предварителни ценови оферти”, коментира Цанева.

“Труд” научи, че преди десетина дни оферти от производители и доставчици на машини са искани чрез частна фирма. Лицето посочено за контакти в нея е Цветомир Глоговски, който твърдял, че работи по поръчка на държавна институция. “Не мога да ви кажа кой ми е възложил събирането на офертите”, заяви Глоговски прад “Труд”.

Цанева обясни, че в бюджета на ЦИК не са заложени средства за закупуване на машините. Коментира, че още не е ясно дали ще се вземат под наем или ще се купуват. При наем цената ще е между 45 и 50 млн. лв., а при закупуване сумата същата, но в евро, сочат предварителни разчети.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"