Антонела защити жените на Иран

Съпругата на Лео Меси Антонела Рокуцо сподели снимка в социалните си мрежи в подкрепа на жените, които протестират в Иран срещу ислямското було и полицията на морала. Всичко започна след смъртта на млада жена, която беше арестувана за неправилно използване на воал.
Чрез историите си в Instagram съпругата на Лионел Меси сподели публикация, която подкрепя демонстрациите. „Бъди нашият глас“ може да се прочете на изображението. Освен това оригиналният текст гласи: „ Ако не можете да си представите да живеете в свят без избор, не мълчете“, заедно с етикета на Махса Амини, жената, която почина.

Публикацията, която включва и стари снимки на ирански жени от времето преди Ислямската революция, където им е било позволено да носят каквото си поискат, е направена от дъщерята на Даниела Семаан и Сеск Фабрегас, Мария Тактук. Двойката е близка приятелка с Лео и съпругата му.
Протестите избухнаха в Иран на 16 септември, когато Амини бе обявена за мъртва три дни след като изпадна в кома след ареста си по време на най-кървавите безредици в страната. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят