Аржентинското правителство настоява да построи мавзолей на Марадона, за да стимулира туризма

Много туристи посещават Буенос Айрес, за да се поклонят на мястото, на което е погребан Диего Марадона. Феновете на легендата, идващи от цял ​​свят, искат да отдадат последна почит на звездата, но засега това е невъзможно, тъй като гробът на Марадона е частен и недостъпен за никого освен за най-близките от семейството му.

Аржентинското правителство на Алберто Фернандес, което се намира в криза, иска да се опита да създаде мавзолей на Марадона в гробището, където е погребан той - градината Bella Vista в Сан Мигел.
Министърът на туризма и спорта Матиас Ламенс тази седмица бе в резиденцията на аржентинския посланик в Мадрид, където беше прожектиран филмът "Скритите чудеса на Аржентина" пред повече от 70 експерти в туризма. Събитието уважиха посланикът Рикардо Луис Алфонсин и търговският директор на Aerolineas Argentinas Такин Гонзалес. Презентационното събитие беше организирано от Министерството на туризма и спорта на нацията, Аржентинското посолство в Испания и Aerolineas Argentinas.

Идеята на правителството е, показвайки уважението си към легендата на световния футбол, да стимулира туризма в страната. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят