Топ Труд 2014-а: Опасно ли е да стоим на течение

Най-известните течения са бялото, Лабрадорското и Гълфстрийм. В сравнение с битовото, което се образува при открехване на прозореца и срещуположната врата при голяма жега, те не вдъхват особен страх у хората. “Сега украинците се пазят от бомби и куршуми, но преди се пазеха най-вече от течение, казва познат представител на роднинската нация. В градския транспорт прозорците се отварят само от едната страна и е неразбиваемо табу да се отвори и от другата, че да стане “сквозняк”.

Всички, особено лелите, започват да крещят от ужас, че ще се простудят.”

Странното е, че цивилизованите народи се срамуват от своя страх от течение и се корят: “Само ние пищим срещу течението, другите народи дори нямат такова понятие в езика си.” Интересното е, че и коравите немци си хвърлят подобно обвинение, дето ходят по пуловери на пронизващия ноемврийски северен дъжд. Те говорят за “чудноватия страх на германите пред движещия се въздух”. Даже имат едно обяснение, че се дължал на древни суеверия. Предците им вярвали, че тънката прохладна струя, която усещат внезапно в гърба си или покрай ушите си, е духът на демони или на мъртъвци.

Статията е сред най-четените 50 на сайта за 2014-та.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Антон Антонов

    Не разбирам защо канят кукуфейници в политическо предаване, когато самите тези кукуфейници заявяват в ефир, че не разбират от полотика?! Или само да си дрънкаме глупостите?

Още от Новини