Пребили Румен след скандал за момиче

Скандал за момиче е в основата на мелето, при което Румен Койчев от Руската гимназия бе жестоко пребит , съобщи "Марица". Над 30 младежи бяха разпитани вчера заради инцидента. На четирима от тях са повдигнати обвинения, а още трима бяха задържани в ареста.

Сблъсъкът до Събота пазара е подгрят от война между момчетата в интернет. Самият Румен също е активен автор на постове с подигравки за Локо Пд, показва личният му профил във Фейсбук.

Обида срещу сестрата на Васил Мицкулев, едно от задържаните момчета, е в основата на скандала, твърдят участници в мелето. 15-годишната Лора е бивша състезателка по акробатичен рокендрол, а в момента тренира гребане. Преди седмица момичето се разхождало по Главната, когато фен на „Локомотив”, известен като Пецата, я заплюл в лицето и започнал да я обижда. Лора се оплакала на батко си. Васко предупредил в интернет да не закачат сестра му. Следват размяна на заплахи и предупреждения за разправа.

Детска работа и накрая вижте какво стана, коментира вчера бащата на Васил - Бойко Мицкулев, който цял ден чакаше сина си пред Първо районно, където вървяха разпитите на арестуваните момчета. Знам, че синът ми не е ритал поваленото момче, кълне се бащата. Васил е тренирал футбол в Локомотив преди време. Получава травма и се отказва. Преди няколко години решава да стане привърженик на смъртния враг на смърфовете, след като фенове на „Локомотив” пребиват негов приятел само защото е от Ботев. Тогава Васил се опитва да предотврати побоя, като убеждава биячите, че това е негов съученик и приятел и няма значение от кой отбор е.

Тази година Васил завършва средното си образование в СОУ „Н. Й. Вапцаров”. Там учи и друго от арестуваните момчета - Георги Иванов. Само след няколко месеца двамата ще бъдат абитуриенти. Вчера следобед майката на Георги чакаше пред Първо районно, за да разбере дали ще арестуват детето . Георги се обади по телефона, за да каже: "Мамо, арестуват ме. Донеси ми цигари, храна и анцуг.”

Васил и Георги нямат никакви противообществени прояви, нямат досиета, заяви вчера адвокат Димитър Антонов. Той се оплака, че не е бил допуснат до Васко, за да му подпише пълномощно, като припомни, че според закона дори да не си обвиняем, а свидетел, пак имаш право на адвокат.

Близки на другите арестувани разказаха друга версия за началото на мелето в Кючука. По думите им, в заведението до Събота пазара е имало петнайсетина момчета и няколко момичета, всички фенове на Ботев. Край кафенето минали двама младежи, разпознати като запалянковци на Локото. В този момент ботевистите изскочили от заведението и подгонили опонентите си. По думите на приятелите на арестуваните, Румен също се включил в свадата, като замервал бягащите с бутилки. След минути двамата привърженици на Локото получили подкрепа от свои приятели, които се включили в боя.
Румен е бил на неподходящото място в неподходящия момент, твърди бащата на арестувания Васко. Може да е добро и интелигентно момче, но е хвърлял бутилки, казва още Бойко Мицкулев.
Не мога да се примиря с упреците, че нашите деца са изроди, синът ми не е ритал Румен, заключава бащата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право