Главният секретар на МВР е обещал на Петьо Блъсков пълно разследване на заплахите срещу него

Службите ще направят широко разследване на случая със заплахите срещу главния редактор на "Труд" Петьо Блъсков. Това е обещал главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на среща между двамата, която завърши преди малко.

Вчера следобед руснак е звъннал на джиесема на журналиста, попитал го докога ще се пречка на "нашия приятел банкера" и заплашил, че ще му отсекат главата.

"Труд" публикува серия от разследвания за източването на КТБ и действията на нейния мажоритарен собственик Цветан Василев.

Пълно съдействие от моя страна на широко разследване и решимост на главния секретар и на службите да разследват докрай. Така Блъсков обобщи срещата си с Лазаров. В хода на разговора стана ясно, че има сериозни мотиви за отправената заплаха от страна на предполагаемия й поръчител, видни от публикациите в "Труд", каза още той.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров се е обадил на главния редактор на "Труд" Петьо Блъсков веднага след като снощи той каза по БНТ, че е бил заплашван по телефона, заради разследванията на вестника за КТБ. Лазаров бил много загрижен и поканил Блъсков на среща днес, разказа журналистът. 

Звънят ми от цяла България приятели и колеги. Тази солидарност съм я преживял вече веднъж - като ми взривиха колата. Благодаря на колегите, че не се влияят от глупости. Колегиалността съществува в България, което е нещо много радостно, каза Блъсков.

 Днес той разбрал, че номерът, от който му звъняли е с регистрация в Източен Канзас, с американски код. Откъде обаче е повикването, Блъсков не знае. Може да са звъняли от всякъде, може да е през компютърна мрежа. Локализацията е много сложно нещо, което службите могат и се надявам да направят, каза Блъсков. 

Вчера той имал няколко обаждания от същия номер, но не отговарял, защото бил в срещи. Като приключил, позвънил той, но връзката била много лоша, не разбрал какво му говорят, пък и разговорът прекъснал. Към 16.30 му звъннали и му наговорили заплахите.

Мъжът бил руснак, Блъсков е убеден, че руският е майчин език за обаждащия се.  Използвал жаргонни думи, говорел "с провлачен нисък тембър като Марлон Брандо в "Кръстникът".

Докога ще се пречкаш в краката на нашия приятел банкера, попитал. И го заплашил: "Вырубим твою голову!" (Ще ти отсечем главата.)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини