Трима непълнолетни са биячите на 16-годишния ученик от София

Трима непълнолетни са извършителите на побоя на 16-годишното момче в двора на 23 СОУ „Фредерик Жолио Кюри“ в София , съобщиха от ОД на МВР-София за "Фокус".

В хода на проведените издирвателни действия, служителите на реда тръгнали по следите на тримата непълнолетни. Те са призовани да се явят в Първо районно управление „Полиция” заедно с родителите си.

Вчера, около 11.40 часа, в районното управление постъпил сигнал от служител на реда за пострадал младеж в двора на училище на ул. „Кутловица”. Полицейският инспектор бил в района за проверка на охраната на учебното заведение. Инцидентът възникнал минути, след като униформеният служител напуснал двора на училището. Отдалечавайки се, той чул суматоха и забелязал група ученици, събрали се в дворното пространство. Веднага се върнал обратно и установил на място младеж в безпомощно състояние. Сред струпалите се наоколо хора полицаят забелязал и двама младежи, които побягнали, след като го видели. Единият от тях бил с маска и носел палка.

Служителят на реда незабавно повикал екип на Бърза помощ и подал сигнал в Първо Районно управление „Полиция” за случилото се.

Пострадалият 16-годишен младеж бил транспортиран до болнично заведение, където е настанен за наблюдение с комоцио и охлузвания. Отзовалите се на сигнала полицейски екипи са извършили оглед на място, разпитани са и свидетели на инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право