Издирват бракониери, убили бременна дива свиня

Бракониери са застреляли пет диви прасета в района на Лом. Едно от убитите животни е била бременна свиня-майка.Нелегалните стрелци се издирват, съобщиха от Ловно-рибарското сдружение в града.Акцията на незаконните авджии е била разкрита по следите на кървавото им дело.

В понеделник сутринта местни ловци намерили край пътя Лом - Козлодуй глави и кожи на диви свине. Те веднага съобщили за случая в ловното сдружение и на мястото пристигнали двама служители.

"Заварихме ужасна гледка. Край шосето се търкаляха 5 кожи и две глави на диви свине. В една от кожите имаше четири зародиша на прасенца!", разказа надзирателят Иван Цанков.

От сдружението са уведомили за инцидента Регионалната дирекция на горите в Берковица. Горски и полиция издирват бракониерите. "Нарушителите най-вероятно са ловували тайно на някой от дунавските острови. Разфасовали са убитите животни на брега и са изхвърлили останките им преди Лом от страх да не попаднат на полицейска проверка!", коментираха ловци.

От години групи нелегални авджии, сред които често има политици и бизнесмени, си устройват нелегални сафарита из островите в Дунав. Опитите бракониерите да бъдат заловени и наказани досега са безуспешни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони