Убили бизнесмена Орхан с въздушна пушка или пистолет-самоделка, килърът и жертвата пушили цигари преди убийството

46-годишният бизнесмен от петричкото село Яворница Орхан Изиров е убит или с въздушна пушка със сачми, или с пистолет-самоделка, твърдят криминалисти, които вчера направиха повторен оглед след заключението на съдебния лекар за разстрела му, съобщава struma.com.

Орхан е бил разстрелян в слепоочието и скулата, изстрелът е произведен от разстояние. Няма гилзи на мястото на екзекуцията. Убийството не е професионално, категорични са разследващите.

Разследването обаче зацикли, тъй като се оказа, че никой от приближените му не е знаел нищо за живота му, разпитвани са барманът в бара му в село Яворница, който го е видял последен и още 2-ма души от по-близкото му обкръжение.

Орхан не се доверявал на никого, не споделял за проблемите си, което затруднява до краен предел работата по издирване на извършителите. Полицията е иззела мобилните му телефони, засечено е обаждане на път от Петрич за Яворница във фаталната вечер, след което между Кавракирово и Първомай той е убит.

Около мястото на убийството на бизнесмена полицаите открили фасове, убиецът и жертвата са разговаряли и пушили заедно, познавали са се, твърдят криминалисти. Други следи няма засега. Няма и ясен мотив за престъплението, колкото и странно да звучи, не се изключва и версията прострелването да е станало случайно.

Село Яворница е в шок, хората от вчера не спират да кръжат около къщата на Орхан. Стотици от района се извървяха, за да се простят с него. Орхан Изиров ще бъде погребан днес в 11 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони