Вълци тормозят и Бобовдолско

Ловци убили два вълка, разказаха от дружинката в бобовдолските села Мламолово, Мало и Големо село. Авджиите ударили и трети хищник от глутницата в м. Кръшлата, но макар и ранен, звярът се спасил с хитрост.

Стрелците имали специално разрешително на гонят хищници. В Бобовдолско, където денонощно бумтят машини, агрегати и върви добив на кюмюр по забоите, вълк не се бил мяркал от поне петнадесетина години, коментират тукашни авджии. Сега обаче хищниците плъзнали. Хората си го обясняват с тежката зима в района, а и има какво да нападат и плячкосат - по кошарите се гледа немалко стока, дори и минен шеф в Бобов дол имал обори с няколкостотин овце край с. Мламолово, коментират в Разметаница.

Два вълка необезспокоявани прекосили наскоро в м. Винарски път под с. Дяково. Пазачи по магистралата в строеж "Струма" се учудват как зверовете успяват да минат през аутобана, след като от двете страни е ограден с висока 1,50 м мрежа. За вълци има подлез при с. Тополница, но едва ли хищниците са толкова дисциплинирани, та да го търсят точно него. Явно са си направили пролуки, като са подкопали мрежата, или са намерили коридори под някои от мостовете, тълкуват появата им тук пътни строители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони