Румяна Бъчварова: Темата за жена-президент не е на дневен ред в ГЕРБ

От гледна точка на социологията, възможно е ГЕРБ да издигнат жена за президент. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Румяна Бъчваров. „Ако говорим за издигане на кандидатури – това не е тема в ГЕРБ в момента“, добави тя.

„Това не е тема и не трябва да се коментира като някаква тема в политическия живот“, изтъкна тя. Според нея, въпросът се повдига, за да се внуши, че „правителството има къс хоризонт“. По думите й изказването не трябва да се тълкува като проблем в политическия живот и сваляне на доверието от президента Плевнелиев.

По думите й, най-трудният момент на кабинета досега е бил приемането на бюджета. Бъчварова посочи, че започва активна работа по обсъждането на пенсионната реформа.

Местните избори във всички случаи ще променят политическата ситуация, смята Бъчварова. ГЕРБ нямат намерение да предизвика предсрочен парламентарен вот, ако БСП загуби много категорично на местните. „Тази тема при нас не стои. За нас е важно да имаме работещо правителство. А за БСП - тя и в момента е в много тежко състояние. По-лошо трудно бих могла да си представя“, каза тя.

На въпрос какво са си говорили представителите на правителството и държавният секретар на САЩ Джон Кери, извън официално оповестеното в медиите, тя отговори, че е била изразена „готовност да си партнираме по един нов начин с американската страна“. Този нов начин се изразява в съставянето на работни групи по четири основни тема. В тези групи ше се обсъждат възможностите за двустранно сътрудничество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини