Истината за принцесите

Те са красиви, приказни и са мечта за всеки мъж. Ако той е принц, има шанс и да му помогнат да я осъществи. Наред с всичките им достойнства обаче трябва да признаем, че някои техни черти са доста нереалистични.

Като изключим това, че притежават опашка на риба, не могат да шият, сънят им за разкрасяване продължава около 100 години, пеят с птиците в гората, не съумяват да опазят двете си обувки заедно и диетата с ябълки не им се отразява много добре, има и нещо друго, което е доста съмнително.

Илюстраторката Лорин Бранц, която е носителка на две награди "Еми" и има зад гърба си няколко детски книжки, забелязва, че прическите на красавиците са доста далеч от действителността. Затова Лорин се заема да пресъздаде приказните дами, като нарисува косите им така, както биха изглеждали те, ако не разчитаха на магията да им придава обем и блясък.

Всички жени, които обичат да плуват, знаят много добре, че морската вода не щади прическата им и когато излязат на сушата, не могат да се похвалят с обем. Вярно, че Ариел не е точно жена, но едва ли опашката помага толкова на червената грива. Ако бъдем реалисти, трябва да признаем, че обемът на русалката е доста съмнителен. Като излязла от реклама за шампоан за коса изглежда и Жасмин. Вярно е, че любовта е сляпа, но Аладин не може ли да се усети, че пленителката на сърцето му няма как да има такава коса.

Влагата в гората някак все успява да пощади принцесата, избрала да бъде бунтарка и да има по-къса коса, а именно Снежанка. Друга природна стихия - вътърът, пък никога не разрошва гривата на Покахонтас.

Нека магията си я има, но да не залъгваме малките момиченца, че такива коси се поддържат без усилия...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл