Обстановката в Елхово се усложнява, нивото на Тунджа нараства

Обстановката в Елхово започна да се усложнява. Това каза за Агенция „Фокус” кметът на община Елхово Петър Киров във връзка с повишението на р. Тунджа. „Мисля, че през следващите 2-3 дни положението ще стане още по-сложно, тъй като нивото на реката в момента е над 3,73 м. В Ямбол то също се е вдигнало доста. Очаквам до няколко дни при нас да достигне критичните 4 м”, заяви Киров.

Относно предприетите мерки кметът подчерта:
„Вече започнаха да се показват разливи в зоната за отдих и спорт в града на ул. „Тунджа” и сутринта започнахме да запечатваме шахтите, тъй като при нас всичко минава през канализацията. Може би сме на изходна позиция отпреди два месеца”. По думите му, към този момент няма наводнени къщи и помещения, но подпочвени води са започнали да избиват.

„Проблемът е, че за 24 часа в Ямбол реката се е вдигнала с почти 1 метър. Това ще дойде до Елхово за два дни и половина”, уточни Киров.

Той посочи, че екипите на ПБЗН в момента работят в района. „Нямаме външни екипи, които да сме поискали. Ще огледаме обстановката и ще вземем решение, в случай, че трябва да се извикат други външни екипи”, каза още Петър Киров и добави: „Сега сме на кота 0, оттук нататък ще става по-сложно”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони