Вкараха в психиатрия мъжа, тероризирал цял блок във Враца

Мъжът, който подлуди цял жилищен блок във Враца , влиза за лечение в центъра за психично здраве по собствено желание, след като съседите му подадоха десетки жалби до различни институции. Днес мъжът бе докаран и в районния съд, където трябваше да се гледа делото му. Магистратите обаче го прекратиха, тъй като няма основание да налагат задължителна мярка, тъй като пациентът е подписал доброволно, че ще остане да се лекува, пише "Конкурент". Хората, които живеят във входа на Владимир Захариев на ул. „Кирил Буюклийски“ 8, се страхуват, че след излизането му от здравното заведение мъжът ще стане още по-агресивен и ще им отмъсти за това, че са го тикнали в психото. Днес в съда дойде едно от съседките му Даниела Аврамова.

„Факт е, че този човек има нужда от лечение. Той е опасен за себе си и за околните. Няма кой да се грижи за него, всички се страхуват“, разказа Аврамова.
По думите й дори инкасаторите се страхуват, когато трябва да влизат в дома на Владимир. Призовкарят, който трябвало да му връчи документа за съдебното заседание, също се притеснявал да почука на вратата.

„Говорихме с една съседка, която ми призна, че не знае какво ще прави, когато Владимир отново се появи. Всички сме притеснени“, сподели Даниела.

Хората от ул. „Кирил Буюклийски“ 8 са подложени на тормоз години наред. В дома на Владимир неведнъж лумвали пожари и ставали наводнения заради влошеното му психично здраве. Децата не смеели да преминат покрай вратата му. Единственият роднина, който се грижел за 44-годишния мъж е била майка му, която наскоро починала. Тя също била подлагана на тормоз. Често се случвало да се крие от сина си в мазите на блока от страх да не бъде набита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони