Евростат: Близо милион българи имат здравословни проблеми, които оказват влияние в бита

Башар Асад е върнал на Франция връчения му Орден на Почетния легион

Русенската екоинспекция установи тревожно замърсяване на Дунав

Няма да бъдат издавани присъди по делото за смъртта на Принс

Взрив в една от най-големите петролни рафинерии в САЩ

Пълен автобус горя по пътя за Гюешево, няма пострадали хора

Началниците на генералните щабове на Русия и НАТО се срещнаха в Баку

Ранената полицайка – фен на “Левски”

Без виновен за първото футболно убийство

На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Вкараха в психиатрия мъжа, тероризирал цял блок във Враца

Мъжът, който подлуди цял жилищен блок във Враца, влиза за лечение в центъра за психично здраве по собствено желание, след като съседите му подадоха десетки жалби до различни институции. Днес мъжът бе докаран и в районния съд, където трябваше да се гледа делото му. Магистратите обаче го прекратиха, тъй като няма основание да налагат задължителна мярка, тъй като пациентът е подписал доброволно, че ще остане да се лекува, пише “Конкурент”. Хората, които живеят във входа на Владимир Захариев на ул. „Кирил Буюклийски“ 8, се страхуват, че след излизането му от здравното заведение мъжът ще стане още по-агресивен и ще им отмъсти за това, че са го тикнали в психото. Днес в съда дойде едно от съседките му Даниела Аврамова.

„Факт е, че този човек има нужда от лечение. Той е опасен за себе си и за околните. Няма кой да се грижи за него, всички се страхуват“, разказа Аврамова.
По думите й дори инкасаторите се страхуват, когато трябва да влизат в дома на Владимир. Призовкарят, който трябвало да му връчи документа за съдебното заседание, също се притеснявал да почука на вратата.

„Говорихме с една съседка, която ми призна, че не знае какво ще прави, когато Владимир отново се появи. Всички сме притеснени“, сподели Даниела.

Хората от ул. „Кирил Буюклийски“ 8 са подложени на тормоз години наред. В дома на Владимир неведнъж лумвали пожари и ставали наводнения заради влошеното му психично здраве. Децата не смеели да преминат покрай вратата му. Единственият роднина, който се грижел за 44-годишния мъж е била майка му, която наскоро починала. Тя също била подлагана на тормоз. Често се случвало да се крие от сина си в мазите на блока от страх да не бъде набита.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.