На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

Съдят жени ходжи в Пловдив

При закрити врати започна вчера процесът в районния съд в Пловдив срещу подсъдимите Надежда Василева, Лиляна Илиева и Гина Събева. Трите са обвинени, че от март до 15 юли 2013 г. в Раковски, Пещера и Пловдив са измамили четирима души с общо 51 696 лева.

Жените врачували и се правели на ходжи, като предричали черни бедствия за семействата и близките на измамените хора, които трябвало да им броят пари за разваляне на тежките магии.

„Черна магия за смърт е направена на момчето, но ако дадеш 820 лева, ще я развалим.” Телефонният разговор за 50-годишна жена от Раковски бил стресиращ, защото имала болен племенник. Тя била притеснена за здравето му и се обадила на номер, рекламиран по фолктелевизия, че е на ходжа Лили, пише „Марица“. Гадателката поискала трите имена и рождената дата на момчето, след което съобщила, че има негативна енергия и трябва да се действа бързо. Разговорът продължил с обяснения, че родителите на момчето се връщали от чужбина и че докато те си дойдат, магията за смърт ще е погубила тийнейджъра. Ходжата се срещнала с притеснената жена в хотелска стая в Пловдив и пред нея направила магия с карта върху Корана.

Дала на лелята вестник с шише и плик, като й обяснила, че трябва да се прочете молитва на гробището. Казала й, че ако не повтори точно думите от молитвата, черната прокоба ще продължи да действа. Обяснила, че може и тя лично да ги прочете, но поискала 8200 лева в пари, злато и ценности. 50-годишната жена решила да спаси племенника си на всяка цена и занесла исканите пари, но те се оказали недостатъчни за развалянето на магията.

Ходжата й поискала още 20 000 лева, защото иначе всичко лошо щяло да се стовари на главата на болното момче и както то да умре, така и роднините му. Жената изтеглила всичките си спестявания, обрала цялото си семейно злато и занесла на врачката всичко в хотелската стая. След това зачакала обаждане с добрата новина, че черната магия била развалена. Обаждане не последвало.

По подобен сценарий още трима се разделили с маса пари и семейни ценности. Всеки път врачките ставали все по-изобретателни, като един път искали 20 000 лева от съпруга, която потърсила помощ за болния си мъж, а друга „пациентка” от Пещера убедили, че „дъщеря ти е на смъртно легло, тъй като жена с буквата Х е направила черна магия”.

Жената от Пещера получила листчета с арабски букви срещу 380 лева. Занесла ги на местния ходжа в джамията, който й казал, че това са молитви за празниците, а не за разваляне на магии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.