Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжие в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте Бойко Борисов на Балканската среща в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Александър Вучич: Благодаря на премиерите на България, Гърция и Румъния за подкрепата по пътя ни към Европа

„Зелените“ пак лъжат, този път за „Корал“ Няма защитени растителни видове в имота край плажа, собственост на испански мега инвеститор

Алексис Ципрас: Когато говорим за Западните Балкани става дума за Европа

Съдят жени ходжи в Пловдив

При закрити врати започна вчера процесът в районния съд в Пловдив срещу подсъдимите Надежда Василева, Лиляна Илиева и Гина Събева. Трите са обвинени, че от март до 15 юли 2013 г. в Раковски, Пещера и Пловдив са измамили четирима души с общо 51 696 лева.

Жените врачували и се правели на ходжи, като предричали черни бедствия за семействата и близките на измамените хора, които трябвало да им броят пари за разваляне на тежките магии.

„Черна магия за смърт е направена на момчето, но ако дадеш 820 лева, ще я развалим.” Телефонният разговор за 50-годишна жена от Раковски бил стресиращ, защото имала болен племенник. Тя била притеснена за здравето му и се обадила на номер, рекламиран по фолктелевизия, че е на ходжа Лили, пише “Марица”. Гадателката поискала трите имена и рождената дата на момчето, след което съобщила, че има негативна енергия и трябва да се действа бързо. Разговорът продължил с обяснения, че родителите на момчето се връщали от чужбина и че докато те си дойдат, магията за смърт ще е погубила тийнейджъра. Ходжата се срещнала с притеснената жена в хотелска стая в Пловдив и пред нея направила магия с карта върху Корана.

Дала на лелята вестник с шише и плик, като й обяснила, че трябва да се прочете молитва на гробището. Казала й, че ако не повтори точно думите от молитвата, черната прокоба ще продължи да действа. Обяснила, че може и тя лично да ги прочете, но поискала 8200 лева в пари, злато и ценности. 50-годишната жена решила да спаси племенника си на всяка цена и занесла исканите пари, но те се оказали недостатъчни за развалянето на магията.

Ходжата й поискала още 20 000 лева, защото иначе всичко лошо щяло да се стовари на главата на болното момче и както то да умре, така и роднините му. Жената изтеглила всичките си спестявания, обрала цялото си семейно злато и занесла на врачката всичко в хотелската стая. След това зачакала обаждане с добрата новина, че черната магия била развалена. Обаждане не последвало.

По подобен сценарий още трима се разделили с маса пари и семейни ценности. Всеки път врачките ставали все по-изобретателни, като един път искали 20 000 лева от съпруга, която потърсила помощ за болния си мъж, а друга „пациентка” от Пещера убедили, че „дъщеря ти е на смъртно легло, тъй като жена с буквата Х е направила черна магия”.

Жената от Пещера получила листчета с арабски букви срещу 380 лева. Занесла ги на местния ходжа в джамията, който й казал, че това са молитви за празниците, а не за разваляне на магии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.