Ето как да „обърнем наопаки“ сварено яйце (ВИДЕО)

Японският готвач Яма Чахан показа в онлайн видео как като факир разменя местата на жълтъка и белтъка. Когато сваренто яйце се обели, виждаме антиприродна конфигурация - белтъкът е в сърцевината, а жълтъкът около черупката, пише в. "Дейли Мейл".

Смяната на разположението се постига, като се опакова цялото яйце с тиксо и се сложи в тесен дамски найлонов чорап. След като се дърпат едновременно двата му края, изтеглени като въженца, и яйцето бързо започва да се върти, като се постига нещо като йо йо ефект.

След това яйцето се пуска във вряща вода, както е опаковано с тиксото. След изваждането се поставя във вода с ледени кубчета.

Ефектът на размяната на местата се постига благодарение на обстоятелството, че жълтъкът е по-гъст от белтъка и при центрофугиране се залепва за черупката, а белтъкът остава в ядрото на яйцето.

Изненадата за гостите е гарантирана, дори ако яйцето не е въртяно достатъчно дълго време и не е станала размяната. Защото при обелването на черупката се вижда, че се е получило "бъркано" яйце.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл