Борисов реже човека на ВМРО от шефския пост в ДАБЧ

Премиерът Бойко Борисов вероятно няма да назначи кандидата на ВМРО Борис Борисов за шеф на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) въпреки натиска от страна на коалиционните партньори, научи „Труд“ от правителствени източници.


Срещу воеводата са се изказали пред премиера и управниците на Босилеград, които били на гости в кабинета му в петък. Кметът на града Владимир Захариев предал и документи за злоупотреби на културно-информационния център в града, в отговор на което премиерът наредил на външния министър Даниел Митов да прекрати финансирането на организацията.


Комисията за избор на шеф на ДАБЧ вчера още съгласуваше чернова на доклада си, подготвена от двете представителки на МС в журито.

Според проектодокумента кандидатът Кирил Радев е направил отлично структурирано представяне. Борис Вангелов показал отлично познание на мястото и ролята на ДАБЧ в държавната администрация, Димитър Владимиров дал точни и добре аргументирани отговори. Спас Ташев представил отлично структурирана концепция и направил отлично впечатление.


Райна Манджукова не показала новаторство, а обиграност, Гентиян Пируши познавал твърде бегло организациите на бъларите в чужбина освен тези в Албания. Петър Пунчев е описан като обаятелна личност, която отговаря на повечето, въпроси заобикаляйки по същество темата. Ангел Маринков направил негативно впечатление направил с кадровите си намерения.

Преди минути администрацията на МС качи на сайта на ДАБЧ и стенограма от изслушването на кандидатите , което се проведе на 9 февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини