Слънчева събота, температурите до 12°

През нощта облачността и над Източна България ще се разкъса и временно ще намалее и над страната ще бъде предимно ясно. Ще е и почти тихо. Минимални температури между минус 3° и 2°, в София около минус 2°. Утре ще преобладава слънчево време, но в сутрешните часове на отделни места в низините ще се образуват мъгли или ниска облачност, които до обяд ще се разсеят. През деня от запад ще се появи и висока облачност. След обяд в Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури, в повечето места, между 7° и 12°, в София около 10°. Това съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд на места там ще има ниска облачност, а в следобедните часове висока и ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури 6°-8°. Температурата на морската вода е 2-4°. Вълнение на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с висока облачност. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра около 1°.

Още през нощта срещу неделя ще започне ново заоблачаване, което през деня ще обхване цялата страна. Ще продължи да духа южен вятър, в Източна България - умерен. Към вечерта в западните райони ще завали дъжд, а през нощта срещу понеделник валежите ще продължат и на изток. В понеделник ще се задържи облачно, на места със слаби превалявания от дъжд. Във вторник слабо ще превалява само на места в Южна България. Ще остане сравнително топло, като дневните температури ще са около и над 10°, а и минималните сутрин в повечето места ще са положителни. На места в низините ще има мъгли или намалена видимост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл