Уволниха Джеръми, спират “Топ гиър”!

Би Би Си уволни скандалния тв водещ Джеръми Кларксън и обяви, че последните 2 серии от най-новия сезон на култовото шоу за автомобили “Топ гиър” няма да бъдат излъчени.
Джеръми в компанията на Ричард Хамънд, Джеймс Мей и тайнствения маскиран пилот Стиг (предполага се, че е Дейвид Култард) водят може би най-популярното автошоу с милионни аудитории не само в Англия, но и по света. Приходите за Би Би Си от него са на над 15 милиона английски лири годишно. Самият Кларксън е милионер със състояние, оценявано на 30 млн. лири.


Причината за уволнението е, че Джеръми е нанесъл юмручен удар по един от продуцентите на предаването по време на снимки на терен в Северна Англия. Защо ли? Не му осигурил храна по време на заснемането...


Явно чашата на търпението на тв шефа на Би Би Си Дани Коен е преляла: до този момент Кларксън имаше последно предупреждение за отстраняване и причината бе “политически некоректният език, който той употребява в ефир”. Джеръми използвал думите “негър” за африканец и “жълтурко” за азиатец.


До вчера 400 000 души бяха подписали онлайн петиция за връщане на любимеца им Джеръми Кларксън на екран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл