Трети ден не погребват мъртва жена, няма кой да й издаде смъртен акт

Джипи е забавил три дни издаването на смъртен акт на починала жена в село Боряна, община Дългопол. Неприятната случка разкри Олга Григориевна, която е снаха на издъхналата 90-годишна Боряна Милкова, пише "Петел".

Олга и мъжът й са уведомени за смъртта на 7 март. Веднага тръгнали от Варна с кола и пристигнали около 18 часа в Боряна.

„Свекърва ми е открита часове по-рано от комшийка, когато тялото вече било вкоченено. Тъй като в селото няма лекар, нейното джи пи е в Дългопол. Започнахме да звъним на д-р Дражев през 15 минути. Звъняхме упорито, както на 7-ми, така и на 8-и март, но той не вдигаше. Нито на мобилен, нито на стационарен телефон“, заяви Олга.

Последната уточни, че гробът е изкопан на 8-и март предобед и очаквали единствено смъртния акт. Кметицата на селото й казала, че има правомощия да издаде такъв, като за целта е необходимо само въпросното джи пи да й се обади по телефона. От лекаря обаче нямало и следа. Близките на Боряна се свързали с него чак на 8 март в 10 часа и след като се сдобили с необходимия документ, погребали починалата в 14 часа.

„Д-р Дражев има много пациенти в Дългопол и околните села, и сигурно не му остава време. Той обаче едва ли има представа в такъв момент какво причинява на близките на покойника. Тялото вече започна да намирисва, а представяте ли си, ако беше лято. За съжаление, научих от други хора, че подобни случаи е имало и преди. Много жалко е, че това се случа в днешно време“, завърши г-жа Григориевна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони