Бургас с уникални велосипеди

120 чисто нови велосипеди с модерен и раздвижен дизайн идват в Бургас и ще заменят досегашните давани под наем и масово ползвани от жителите на морския град. Те ще се произвеждат единствено за Бургаска община. Новите байкове са по-висок клас от досегашните, с вградени скорости и по-маневрени гуми. Предвидени са отново и рикши за деца.

Иновативната автоматизирана система за отдаване на велосипеди под наем „ВелоБургас“ е пилотна за страната и бе въведена през 2013 г. Оттогава тя се усъвършенства и осигурява по-голямо удобство за желаещите да наемат велосипеди, а в общото меню се интегрират допълнителни услуги.

„Идеята ни е новите интерактивни терминали да се използват не само за наемане на велосипеди, но и за популяризиране на полезна информация за града. Безспорно най-големият им плюс ще е възможността чрез тях да се подаде в спешен случай видеосигнал до оператора в call центъра“, обясни кметът Димитър Николов. Той уточни, че през новите 13 мултифункционални модули ще може да се плаща наем на колело – с кредитна или дебитна карта и чрез специалните велокарти. Опцията услугата да се заплати чрез sms също остава активна.

Нов ще бъде и начинът на заключване на байковете. Всеки от тях ще се паркира на самостоятелен модул.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони