Ф-16 е най-добрият изтребител за България (обзор) Това ще засили стратегическото партньорство между САЩ и вашата страна, смята Н. Пр. Ерик Рубин

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер обсъждат в Брюксел бъдещите отношения Великобритания -ЕС

Правителствена става детска мегаболница 300 000 деца на година се приемат за лечение в различни клиники у нас

Кога ДДС за услуга става 0%

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 ноември 2018

Борбата за по-чист въздух поражда и социален риск ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигурява работа за около 2000 миньори

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи националната награда „Яков Крайков“ за принос към българската духовност

Елена Йончева: Майките обявиха край на протестите, но излизат бащите и синовете, защото България не може да живее по този начин

Слагат таван на заемите според размера на дохода Може да затегнат правилата за обезпечение

Столична община разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Фалшиви сайтове обират клиенти Парите на потребителите отиват в сметки в Китай

Столична община се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и модно ревю

Строят 25 станции за електромобили

„Московска 33“ укрепва Царските конюшни Обмислят възстановяване на Захарната фабрика

Кметът Фандъкова се срещна с изследователи от JRS

Нов булевард се нацепи, преди да свърши ремонтът му (ОБЗОР)

Броени месеци преди да завърши основната реконструкция на бул. „Тутракан“ в Русе, част от трасето се нацепи, алармираха преминаващи шофьори. Строителството трябваше да приключи до 17 декември м.г., но от община Русе поискаха от управляващия орган на ОП „Трансгранично сътрудничество България – Румъния“ срокът да се удължи заради неблагоприятните метеорологични условия.

„Компрометираният участък ще се разкопае и направи отново за сметка на изпълнителя“, уточниха от общинската управа.

Рехабилитацията на пътя стартира в края на 2013 г. Обществената поръчка беше спечелена от консорциум „Русе инфра“, който обединява русенските фирми „Крис груп“, „Пътинженеринг“ и варненската „Инжконсултпроект“.

Трансграничният проект се финансира за Русе с 5 183 928 евро. Държавата участва с 802 274 евро, а от общинските си бюджети Русе и Гюргево дават общо 273 707 евро.

С парите се ремонтират 2,3 километра четирилентов път в Русе и 2,4 км в Гюргево.
Местният парламент в Русе обаче гласува допълнително 694 560 лв. корекция на миналогодишния бюджет, за да може общината да съфинансира проекта. Парите бяха осигурени от икономии на капиталови дейности.

Ремонтът се забави, защото трябваше да се допроектират и реконструират водопровод и наземна лента за въглища на „Топлофикация – Русе“. Беше подсилен покрит канал и електропреносната мрежа в района.

Като алтернативно трасе за и от Дунав мост бул. „Тутракан“ трябва да разтовари трафика по околовръстния път към ГКПП, по който минават близо 2000 тира на денонощие. Той ще улесни движението по маршрута Русе – Силистра и в източната промишлена зона на крайдунавския град.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.