Неправителствени организации: Белгия води непрозрачна политика в Сирия

Ръководството на СИДП награди най-добрите си горски-стрелци

Уран и Нептун са били донесени в Слънчевата система от друга галактика

Автоматик с 8 предавки за семейния комфорт Моделите C4 Spacetourer и Grand C4 Spacetourer първи получават новата трансмисия

Оставиха в ареста девет от задържаните служители на ДАИ – Благоевград

Няма предпоставки за екстрадирането на Желяз Андреев, заяви Сотир Цацаров

Адвокатът на шофьорката от магистрала “‘Тракия”: Предприела е изпреварване, след което споменът й е неясен

Какво да правим с дете, което се буди в 4 ч през нощта

Сърбия трябва да присъства на срещата в София, заяви Вучич

Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите България е на 111 място по свобода на печата в света

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Нов булевард се нацепи, преди да свърши ремонтът му (ОБЗОР)

Броени месеци преди да завърши основната реконструкция на бул. “Тутракан” в Русе, част от трасето се нацепи, алармираха преминаващи шофьори. Строителството трябваше да приключи до 17 декември м.г., но от община Русе поискаха от управляващия орган на ОП “Трансгранично сътрудничество България – Румъния” срокът да се удължи заради неблагоприятните метеорологични условия.

“Компрометираният участък ще се разкопае и направи отново за сметка на изпълнителя”, уточниха от общинската управа.

Рехабилитацията на пътя стартира в края на 2013 г. Обществената поръчка беше спечелена от консорциум “Русе инфра”, който обединява русенските фирми “Крис груп”, “Пътинженеринг” и варненската “Инжконсултпроект”.

Трансграничният проект се финансира за Русе с 5 183 928 евро. Държавата участва с 802 274 евро, а от общинските си бюджети Русе и Гюргево дават общо 273 707 евро.

С парите се ремонтират 2,3 километра четирилентов път в Русе и 2,4 км в Гюргево.
Местният парламент в Русе обаче гласува допълнително 694 560 лв. корекция на миналогодишния бюджет, за да може общината да съфинансира проекта. Парите бяха осигурени от икономии на капиталови дейности.

Ремонтът се забави, защото трябваше да се допроектират и реконструират водопровод и наземна лента за въглища на “Топлофикация – Русе”. Беше подсилен покрит канал и електропреносната мрежа в района.

Като алтернативно трасе за и от Дунав мост бул. “Тутракан” трябва да разтовари трафика по околовръстния път към ГКПП, по който минават близо 2000 тира на денонощие. Той ще улесни движението по маршрута Русе – Силистра и в източната промишлена зона на крайдунавския град.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.