Патриотичният фронт скочи срещу новия шеф на борда на летище Пловдив

"Бог да пази летище "Пловдив" с такъв шеф на борда!", заявиха в петък със специална декларация от Патриотичния фронт по повод назначаването на скандалната бивша кметица на район "Южен" доц. Павлинка Кацарова за нов председател на борда на директорите на аеропорта. На този пост функционерката на ГЕРБ и настоящ секретар на районно кметство "Южен" смени Иванка Петкова от БСП-Родопи.

Освен Павлинка Кацарова в новия борд влизат изпълнителният директор на летището Владимир Щърбанов, който заема мястото на подалия оставка ексшеф Иван Карнабитов, и лидерът на СДС-Асеновград Спас Шуманов, сменящ Божидар Носиков от БСП-Асеновград.

Павлинка Кацарова се прости с кметския си пост през лятото на 2012 г., когато подаде оставка под силен обществен натиск, след като блъсна със служебното си "Рено" две 12-годишни момичета на тротоара пред администрацията на район "Южен". Тогава тя напусна мястото на катастрофата преди идването на "Пътна полиция" и без да се заинтересува от състоянието на децата.

От НФСБ-Пловдив и ВМРО-Пловдив са категорични, че назначаването на Павлинка Кацарова за шеф на борда на директорите на летището е поредният тежък кадрови гаф на кмета Иван Тотев. "Обществена тайна е, че бившите директори, които с управлението си поставиха летището на колене, са близки на г-н Тотев и получиха поста благодарение на него. Очевидно той се е превърнал във феодален владетел на редица икономически структури в Пловдив и областта, където продължава да назначава своите семейни приятели.

Същото става и сега с близката до него Павлинка Кацарова - тяхното познанство датира още от студентските години на Иван Тотев, когато тя е била негов университетски преподавател. Поставянето й начело на борда на летището е поредното кадрово безумие в управлението на това стратегическо за цяла Южна България съоръжение. Всички в Пловдив помним как г-жа Кацарова, подкрепяна плътно от Тотев, премина с гръм и трясък през директорското място на Регионалния инспекторат по образованието (РИО), където се прочу с масови уволнения и кадрови рокади из пловдивските училища.

След тези си успехи Павлинка Кацарова сътвори национален скандал като кмет на район „Южен“, когато със служебния си автомобил блъсна две деца на автобусна спирка и избяга от мястото на произшествието, заради което получи присъда и подаде оставка. Това не попречи на Иван Тотев да я подкрепи безрезервно въпреки съмненията около въпросната катастрофа. Така Павлинка Кацарова се завърна триумфално в районната администрация, този път като секретар на района. Явно е, че основният принцип, съпътстващ политическата й кариера е "Да намерим работа на човека". И не само работа, общинско жилище също, но разписано лично от Иван Тотев в разрез с всички закони и практики на община Пловдив, където за общинско жилище от години чакат няколкостотин пловдивчани", се казва още в декларацията на Патриотичния фронт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони