Реформаторите и ГЕРБ ще се конкурират на изборите във Варна

До средата на май ще станат ясни кандидатите за кметове и общински съветници от Реформаторския блок (РБ). Това обявиха двамата съпредседатели на парламентарната група на формацията Радан Кънев и Найден Зеленогорски във Варна. Според Зеленогорски партиите ще се явят заедно на местните избори, но все още се уточнявало дали регистрацията за вота ще бъде централна или по места.

“Има общини, в които ГЕРБ трябва да бъде отстранена от управлението, но имат и кметове, които заслужават да бъдат подкрепени”, коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Зеленогорски подчерта, че РБ ще се вслуша в местните организации на партиите от блока и добави, че ще има места, където ще има по-тясно сътрудничество с Патриотичния фронт срещу статуквото на ДПС и БСП.

Преди дни Зеленогорски призна, че на места реформатори и гербери не могат да се търпят, но блокът и ГЕРБ трябва да положат всички усилия да управляват общинските съвети в коалиция след вота.

За Варна реформаторите освен кмет на общината и малките населени места ще имат и претенденти за съветници и кметове на райони. Тук ще сме конкуренти с ГЕРБ, каза още Зеленогорски и добави, че реформаторите имали един от най-добрите си резултати в страната. “Управлявали сме Варна успешно и се надявам пак да я управляваме, като ще работим за цялостна нова концепция за развитието на Варна и на българските общини”, добави той.

За референдума за задължителното гласуване заедно с местните избори Зеленогорски каза, че е подписан като част от споразумението за общо управление с ГЕРБ и другите две поддържащи партии. “Твърдо ще има референдум за задължително гласуване. Сега се преценяват и останалите въпроси с оглед на гарантиране на чист, прозрачен и почтен изборен процес”, каза Зеленогорски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини