Златни автомати, бял тигър и стаи с пачки в „къщурката“ намексиканския наркобарон Ел Чапо

Бруталните мексикански картели плениха колективното въображение на световната аудитория с комбинация от жестокост и екстравагантно поведение, и изместиха италианската (и руската) мафия като основен източник на интересни гангстерски истории.

В по-лекия спектър на медийно отразяване попадат разкритията за чудовищния лукс и невероятно екзотичния лайфстайл на големите шефове в мексиканската търговия с дрога. В популярната култура вече се настаниха трайно материалните придобивки на кокаиновия барон Хоакин Гузман Лоера, или просто Ел Чапо.

След ареста му от мексиканската полиция разпространиха снимки от неговото имение, които се разпространиха като вирус в социалните мрежи и сега се споделят от потребители във всякакъв контекст. Фотографиите са доказателство за особено патологична форма на синдрома на новобогаташа, а най-близките сравнения са с филмовия персонаж Тони Монтана от “Белязания”.

В разкошната си къща сред зелена природа Ел Чапо имал цели стаи, използвани като склад за кеш. На снимките се виждат огромни количества пачки, а според мексиканските служби за борба с накротрафика цялото състояние на Ел Чапо кеш и предмети, открито след ареста му, възлиза на 205 милиона долара. Като всеки себеуважаващ себе си наркобарон той имал фетиш към екзотични “домашни любимци”. Лъвовете и пантерите не учудили никого, но изключително редкият бял тигър, открит в имението на Ел Чапо, определено прави впечатление. Това е едно от най-красивите и застрашени животни на планетата и изглежда излязло почти като от фентъзи епос.

Златните автомати и пистолети пък са само луксозната черешка върху тортата на огромния арсенал, открит в дома на престъпния лорд. Огромни помещения от многомилионното имение били запълнени от най-разнообразни машини на смъртта, достатъчни за въоръжаване на малка армия.

Всъщност параметрите на кървавия конфликт между картелите и с полицията са си с милитаристични измерения. Дотук нарковойната в Мексико коствала над 100 хиляди живота. И според много изследователи на невероятно кървавия бизнес много хора са готови да участват в тази лудост, водени от желанието да постигнат благосъстоянието на хора като Ел Чапо. На всяка цена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл