Най-малко 24 жертви при нови въздушни удари в Източна Гута

НФСБ призова Светия синод да канонизира Васил Левски за светец

Заловиха ало измамник, обрал 43 445 лв. от пенсионери

Вучич кани Путин да посети Сърбия

Съмнения в ГЕРБ, дали ветото на Радев не е свързано с Елена Йончева

Бизнесът в Търговище посочи какви специалисти са му нужни

Университети и бизнес обсъждат сътрудничеството си в София

Златни и сребърни накити за над 30 000 лв. откриха в бельото на румънка на “Лесово”

Васил Велев, АИКБ: Преминаваме към жълта степен на готовност за протести заради цената на тока

Договаряме със Сърбия изграждането на железопътната инфраструктура по Коридор 10

С 50 лева се увеличава стипендията за докторантите

Мариана Коцева оглави Евростат

Отчуждават се части от имоти за модернизация на участък от пътя Калотина – Софийски околовръстен път

Националният център за рехабилитация на слепи е признат за национална представителна организация на хора с увреждания

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева 36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

Арестуваха мъжа, нападал деца във Варна

Нападателят, който приклещваше малки дечица по жилищните входове, за да им отнема мобилните телефони, вече е в ареста. Това съобщиха от районна прокуратура – Варна, цитирани от “Петел”. „Всички случаи на грабежи са осъществени от едно и също лице. То е заловено на 31 март.

Спрямо него предстои да бъде повдигнато обвинение. След привличането му като обвиняем, наблюдаващият прокурор ще изготви постановление за задържането му за срок до 72 часа, с оглед внасяне за разглеждане от съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщават още от прокуратурата. Варненски майки разказаха, че нападенията са извършени в понеделник. Има данни за три грабежа. Те са извършени в около 13 часа в района на ОУ “Цар Симеон Първи”. „Децата са заплашвани, че ще бъдат заклани, отнет е един смартфон”, посочва жената, която е била в Първо РУ, за да даде показания. Една от жертвите на нападателя е момиченце в 6 клас от Руското училище. Докато говори с майка си по телефона, е било нападнато в гръб, запушена му е устата и е заплашено с убийство, ако не даде телефона си. Момичето обаче рязко се извива, започва да крещи. Цялата случка се развива във входа на блока, където живее. Детето изтървава телефона и побягва. Нападателят също уплашен избягал. Малко по-късно две момченца, също шестокласници, но в ОУ “Цар Симеон”, са нападнати от същия човек. Той бръкнал в джоба на дънките на едното дете, взел смартфона му, взел мобилния и на другото момченце. Заплашвал ги, че ще бъдат заклани, ако викат и им наредил да бягат без да се обръщат.

За дни успяха да намерят крадец и да го тикнат в затвора За по-малко от седмица полицията, прокуратурата и съда във Варна успяха да установят, арестуват, осъдят и да тикнат в затвора крадец. Той ще си остане там за следващото полугодие. Това се похвалиха от районната прокуратура във връзка със зачестилите кражби на телефонни апарати или стоки от магазини. „Разследванията по две от тези производства са приключени в рамките на три дни от образуването им. Като по едно от тях в рамките на четири дни е приключено цялостното наказателно производство, тъй като споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия е внесено и одобрено от съда. С него на извършителя на престъплението – кражба, осъществена в условията на опасен рецидив, е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода” за срок от шест месеца, което е приведено в изпълнение“, съобщават още от държавното обвинение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете