На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Бирник описва имоти и техника на Рудозем

Съдeбен изпълнител е насрочил опис на движимо и недвижимо имущество на община Рудозем заради натрупани дългове към фирми. “Срещу нас са образувани седем изпълнителни дела. Две от тях са от фирма “Виастройинженеринг”, на която дължим над 500 000 лв. Част от изпълнителните дела са при частен, а други при държавен съдебен изпълнител”, каза кметът на Рудозем Румен Пехливанов.

Предстои да бъде направена оценката на общински сгради, техника и дори училищни автобуси. Общата стойност на дължимото от общината е 1 402 000 лв. На опис подлежат двата сметосъбирачни автомобила, пет училищни автобуса, техниката на общината – един камион, специализирано МПС за пречиствателната станция и два микробуса, както и сградата на туристическия информационен център.

“Търсим варианти, за да предложим друго обезпечение и да не се стигне до продажба. Всички задължения на общината са от предходния мандат”, каза Пехливанов и припомни, че Рудозем е със запорирани сметки още от началото на неговия мандат през 2011 г.

“Не плащаме не защото нямаме желание, а защото не сме могли заради предходните запори. Но и постъпленията ни са много малки и не виждам как ще издължим тези суми. От средата на януари нещата много се влошиха. Все още няма обявен търг за имуществото ни, но и това ще стане.

За съжаление проблемът е, че няма какво да продадем, така че да покрием част от задълженията. Възможностите на общината сама да се справи с проблема са изключително малки”, каза кметът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.