Бирник описва имоти и техника на Рудозем

Съдeбен изпълнител е насрочил опис на движимо и недвижимо имущество на община Рудозем заради натрупани дългове към фирми. "Срещу нас са образувани седем изпълнителни дела. Две от тях са от фирма "Виастройинженеринг", на която дължим над 500 000 лв. Част от изпълнителните дела са при частен, а други при държавен съдебен изпълнител", каза кметът на Рудозем Румен Пехливанов.

Предстои да бъде направена оценката на общински сгради, техника и дори училищни автобуси. Общата стойност на дължимото от общината е 1 402 000 лв. На опис подлежат двата сметосъбирачни автомобила, пет училищни автобуса, техниката на общината - един камион, специализирано МПС за пречиствателната станция и два микробуса, както и сградата на туристическия информационен център.

"Търсим варианти, за да предложим друго обезпечение и да не се стигне до продажба. Всички задължения на общината са от предходния мандат", каза Пехливанов и припомни, че Рудозем е със запорирани сметки още от началото на неговия мандат през 2011 г.

"Не плащаме не защото нямаме желание, а защото не сме могли заради предходните запори. Но и постъпленията ни са много малки и не виждам как ще издължим тези суми. От средата на януари нещата много се влошиха. Все още няма обявен търг за имуществото ни, но и това ще стане.

За съжаление проблемът е, че няма какво да продадем, така че да покрием част от задълженията. Възможностите на общината сама да се справи с проблема са изключително малки", каза кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони