Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Непълнолетни се снимат голи за фейсбук групи

Фейсбук групи събират и публикуват снимки на полуголи непълнолетни момичета, съобщава радио “Дарик”, позовавайки се на сигнали от слушатели.

Проверка в социалната мрежа установи наличието на множество отворени групи с различни наименования, които призовават момичетата да пращат свои разголени снимки на лични съобщения, а “анонимността им е гарантирана”. 

След това фотосите, които най-често са селфита, биват публикувани, като под някои от тях се упоменават името, годините и местоживеенето на сниманото лице. След сигнала полицията вече разследва случая и проверява подробностите около групите в социалната мрежа.

От местния отдел „Закрила на детето” обясняват, че преди да бъдат предприети действия, трябва да се изясни самоличността на децата, както и обстоятелствата около попадането на снимките им в интернет.

„Когато установим самоличността на дадено дете, то ще бъде посетено от социален работник, който след среща с родителите му и класния ръководител трябва да изготви социална оценка”, разказа Маргарита Учкунова от „Закрила на детето”.

Тя обясни още, че ако се установи, че детето е в риск по вина на родител, настойник или попечител, може да бъде сезирана прокуратурата.
„Ако преценим, че детето живее в много рискова среда и е изложено на опасност от трафик, тогава имаме право да го изведем от семейството”, допълни тя.

Според психолога Ина Бранева децата в тийнейджърска възраст често използват ексхибиционизма в социалните мрежи в търсене на популярност и собствена идентичност.

„В тази специфична възраст с децата се случват процеси, които те не могат да обяснят и често ексхибиционизмът е проява на неосъзнати защитни процеси. Поради тази причина те все едно предлагат тялото си и казват: „Харесай ме, защото аз не знам кой съм, но ако ти ме харесаш такъв, ми придаваш някаква стойност”, разказа още психологът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете