Осъдиха старец, заплашил, че ще взриви съдии и ще ги залее с киселина

Пенсионер от Монтана заплашил местни магистрати с убийство заради това, че го ощетили, съобщи „Конкурент“. 84-годишният мъж бил страна по дело в спор за имот. Казусът е разгледан първоначално на първа инстанция, а след това и от окръжния съд в Монтана. След двата съдебни акта пенсионерът останал недоволен и решил да се саморазправя с магистратите. Изпратил заплашително писмо, което адресирал до председателя на окръжния съд. В него написал, че съдиите, които разглеждали делото му, заслужават да бъдат взривени или обезобразени със сода каустик. В друго пък се заканил, че ще ги унищожи в случай, че не ги изпратят в женския затвор в Сливен. Посочил, че всичко това трябва да бъде считано не като закана, а като предупреждение.

От материалите по делото става ясно, че магистратите били уведомени за писмата със заканите. Една от съдийките приела заплахите и реално се притеснила за живота си. Веднага било образувано дело срещу пенсионера. Определените за разглеждането му обаче си направили отвод и казусът бил изпратен във Враца.

На първа инстанция мъжът получил 3 месеца условно, но обжалвал. Наел си и адвокат, който пледирал пред окръжния съд клиентът му да бъде оправдан, тъй като просто изразявал недоволството си с писмата. Магистратите на втора инстанция обаче не приели мотива за основателен и потвърдили наказанието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони