Шумен разкопан на 28 места по водния проект

Напредва работата по изпълнението на проекта “Воден цикъл на Шумен - 2”. По него се изгражда 32 км канализация и 9 км съпътстващи водопроводи. Заедно с това се градят две канализационни помпени станци на бул. “Симеон Велики” и в кв. “Дивдядово”.

В момента се работи на общо 28 строителни площадки в града. Изпълнението на канализацията е 25%, едната помпена станция също е готова на 25 процента, а другата - на 45%, обясниха от общината. Очакванията са работата да приключи в срок, който според графика е 1 юли. От кметството молят гражданите за търпение и разбиране.

Изпълнителите са затруднени от валежите, които пълнят изкопите с вода. Предстои включване на още два екипа строители, които ще ускорят изпълнението. Възстановяването на разкопаните настилки трябва да започне до края на април при подходящи условия.

По мащабния проект, който е на стойност 76 млн. лв., се изгражда и ново стъпало на пречиствателната станция за отпадни води. Тя е готова на 30%, а срокът за завършване на обекта е 31 август. Целият проект с неговите 3 лота окончателно трябва да бъде отчетен до 19 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони