Ревизоро: В България са влезли 45 камиона с контрабандни цигари, а не заявените 15

През контрабандния канал с цигари в България са влезли 45 камиона, а не заявените 15. Това заяви пред Нова телевизия Емил Димитров-Ревизоро. Той обясни, че на митничарите е била изпратена телеграма от турските им колеги, но тя е била скъсана. "При създалите се обстоятелства, сливането на НАП и митниците е неизбежно", коментира Ревизоро.

26-има души, сред които 13 митничари и трима гранични полицаи от ГКПП Капитан Андреево, бяха задържани, след разбиването на канала преди седмица . Заловени са два тира с общо 2840 мастербокса, в които е имало 1 420 000 кутии „Джин Линг“ и „Президент“. Предотвратена е щета за държавата за 16 млн. лева.

"Митниците пропуснаха своя шанс към тях да няма реформи". Това заяви депутатът от Патриотичния фронт след вчерашното изказване на Бойко Борисов, че възнамерява да слее НАП и Агенция "Митници".

"Идеята митниците да се слеят двете ведомства е от доста време. Какво ще стане, ако някой реши да обедини пожарната и полицията? Въпросът е като има престъплени пожарникарите ли ще пращаме или полицаите", попита Ревизоро.

Според него сливането на Агенция "Митници" и НАП ще даде възможност да продължат корупционните схеми, при които гранични служители си затварят очите за камиони, които не трябва да преминават през границата. Той посочи, че митничари късат телеграми от Турция, с които се предупреждава за влизане на камиони с контрабандна стока.

"Тази телеграма се скъсва, после не може да се разбере кой я е получил. Ако вие сте премиерът, ще продължители да търпите това да се случва", подчерта депутатът. Той изтъкна, че митниците водят собствен живот, имат собствена политика и собствено законодателство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини