На 23 април 2018 да почерпят

Графа открадна Ягода в “Гласът на България” Младата изпълнителка за малко да отпадне, след като загуби дуела с най-добрата приятелка на Симона Загорова - Никол

Колата намира място и паркира без водач Тестват нови технологии на летището в Хамбург

Албена посреща туристите в обновени хотели Аквапаркът се разширява с уникална детска водна зона

Ванеса Атанасова: И мъже танцуват на пилон Пол денс няма нищо общо с нощните заведения и стриптийза, категорична е треньорката

Джим Кери минава в психарски режим “True Crimes” е сниман в Полша

Ердоган повдигна въпроса за евентуална размяна на двамата задържани в Турция гръцки войници за осемте турски, които получиха убежище в Гърция

Армията вади танкове и ракети на площада На Гергьовденския парад 1200 души ще набият крак на жълтите павета

Нападнаха две момчета в Западния парк в София

30 на сто по-евтини онлайн документи от кадастъра 2000 човека на ден чакат в администрациите на агенцията в цялата страна

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 23 април 2018

ZDF: “Химическата атака” в Сирия е била фалшива (ВИДЕО)

МВФ прие нови регламенти за по-системно оценяване на корупцията

Циганин блудствал с 4-годишната си племенница (обзор)

Пуснато е движението по новия обходен път за смолянското село Тикале Зам.-министър Йовев инспектира мястото

Родни музиканти загърбиха американската мечта, за да правят хляб в България

Двама млади музиканти от Хасково са се отказали от американската мечта и са се завърнали в България. Сега имат пекарна и приготвят ръчен хляб за трапезата на десетки семейства. Делчо и Мария Вълкови са пианисти. Заминават за Америка, за да намерят по-добра реализация. Преди две години се връщат в България. Това, което мъчи и двамата в Страната на неограничените възможности, е носталгията по родината, разказва TV7.

Така и двамата изоставили Страната на неограничените възможности и се върнали в България. Преди две години случайно се запознали с майстор на ръчен хляб в Пловдив. Мария и Делчо решават да изучат пекарския занаят при Георги Левтеров по-скоро на шега.

“В началото беше по-трудно, изискваше време, усилия, докато усвоиш тънкостите на занаята. И след около четири месеца курс при нашия преподавател решихме да отворим пекарна”, разказва Делчо.

Избират Хасково, защото това е родният град на Делчо. До този момент тук никой не се е занимавал с подобен бизнес. И Мария, и Делчо с решителност поемат риска.

Сега, освен хляб, Делчо и Мария правят и козунаци за Великден. Казват, че най-важните съставки в козунака са маслото, прясното мляко и яйцата. Тестото трябва да се месите докато ви стигат силите.

Пекарите дават и друг съвет – когато си купувате козунак от магазина, винаги да гледате етикетите. Обикновено от съставките зависи и цената.

Малка пекарна, много брашно, още повече месене и един добър тандем. Оказва се, е може би това е тайната на една американска мечта, постигната в България, където си си у дома. Или поне това е рецептата на Мария и Делчо… за момента.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.